Sağlık

Harran Üniversitesi İşbirliğiyle Proje ve Fikir Yarışması Düzenlenecek

Harran Üniversitesi’nin paydaşı olduğu İnovasyon ve Araştırma Derneği’nin (TÜMMİAD) Türkiye’nin yedi bölgesinde düzenlemesi planlanan “1 Fikir 1 Türkiye” yarışmasının Güneydoğu ayağı, 2 Mart’ta Siverek ilçesinde gerçekleştirilecek. Şanlıurfa. Bölgesel yarışların ardından başarılı görülen mucit ve girişimciler, Nisan ayında Ankara’da yapılacak finalde yarışma şansı yakalayacak. Finalde başarılı olan yenilikçi fikir ve projeler, Dünya Buluş-Fikir Derneği’nin (WIIPA) yaz aylarında düzenleyeceği uluslararası “1idea1world” yarışmasında Türkiye’yi temsil etmeye hak kazanacak.

Türkiye’de bir ilk olması nedeniyle büyük önem taşıyan “1 Fikir 1 Türkiye” yarışının, yarışmanın bir klasiği haline getirilmesi hedeflenirken, yarışın her yıl farklı illerde düzenlenmesi planlanıyor. Yarışmaya Şubat ayı sonuna kadar kayıt yaptırmak gerekiyor.

Harran Üniversitesi İşbirliğinde Genç Bilişimin Buluşları Dünyaya Tanıtılacak

Konuyla ilgili konuşan TÜMMİAD Başkan Vekili ve Harran Üniversitesi Siverek Uygulamalı Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hasan Bardakçı; “İnovasyon ve Araştırma Derneği’nin düzenlediği ‘1 Fikir 1 Türkiye’ yarışı, Türkiye genelinde yenilikçiliği ve yaratıcılığı teşvik etmek amacıyla uygulanan bir girişimdir. Bu yarışma aynı zamanda Türkiye’nin yedi bölgesinde, Marmara, Karadeniz, İç Anadolu, Doğu, Güneydoğu, Akdeniz ve Ege bölgelerinde düzenleniyor. Her bölge için “1 Fikir 1 Marmara” ve “1 Fikir 1 Karadeniz” gibi isimler kullanılarak bölgesel yarışmalar düzenleniyor.

Türkiye’nin zengin kültürel çeşitliliğini ve coğrafi genişliğini kucaklayan “1 Fikir 1 Türkiye”, 7 bölge, 81 il, hatta ülkenin her ilçe ve köyünü kapsayan geniş bir çerçevede düzenleniyor. Bu yarışmanın temel amacı, Türkiye’nin her yerinden katılımcıları teşvik etmek, bölgesel ve kültürel özgün değerlerini yansıtan yenilikçi fikirlerini ortaya çıkarmaktır.

Kültürel farklılıkların yenilik ve yaratıcılığın kaynağı olabileceğini biliyoruz. Bu nedenle Türkiye’nin zengin kültürel mirasından ve coğrafi çeşitliliğinden kaynaklanan özgün ve yenilikçi fikirlerin peşinde koşmak bizim için son derece değerli. “Bu fikirler Türkiye’yi sadece bölgesel ve ulusal düzeyde değil, uluslararası platformlarda da temsil edecek ve ülkemizin bilim, teknoloji ve inovasyon alanındaki potansiyelini ortaya koyma fırsatı sunacaktır” dedi.

Harran Üniversitesi Siverek Uygulamalı Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Bölgesel yarışmaları takip eden başarılı mucit ve girişimcilerin, Türkiye genelinde düzenlenecek “1 Fikir 1 Türkiye” ana yarışmasında finalde yarışma şansı yakalayacaklarını belirten Prof. Dr. Hasan Bardakçı; “Bu büyük final, Türkiye’nin dört bir yanından en iyi fikirlerin bir araya gelip kıyasıya yarışacağı bir platform olacak. Ayrıca finalde dereceye giren katılımcılar, WIIPA’nın Türkiye ayağı olan “1 Fikir 1 Dünya” yarışında ülkelerini temsil etme ve fikirlerini dünya çapında bir platformda sunma şansına sahip olacak. Yarışmaların değerine vurgu yaparak, “Bu onların uluslararası düzeyde tanınmasına ve küresel bir ağ oluşturmasına olanak sağlayacak büyük bir fırsat olacak.”

Başvuru www.1fikir1turkiye.com adresinden yapılabilir.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ayranci-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

- -
Başa dön tuşu