Sağlık

Bazıları Ücretsiz: Sevgilinizle İstanbul’da Yapabileceğiniz 10 Aktivite

Dünyanın en romantik ve keyifli şehirlerinden biri olan İstanbul’da sevgilinizle yapabileceğiniz şeylerle dolu bir listeye hazır mısınız? Üstelik bazıları tamamen ücretsizdir. Gelin bu romantik ve keyifli aktiviteleri birlikte keşfedelim!

1.İstanbul’un merkezinde birlikte boza için.

Havaların soğumasıyla birlikte İstanbul’da yapabileceğiniz en keyifli aktivitelerden biri Tarihi Vefa Bozacısı’nda birlikte boza içmek olabilir. Özellikle akşam gelirseniz boza ve leblebi ikilisi yapabilirsiniz.

2. Balat sokaklarını keşfedin.

Balat’ın rengarenk tarihi sokaklarını keşfetmek için yürüyüşe çıkabilirsiniz. Bölgedeki kafelerde yemek yiyebilir, bol bol fotoğraf çekebilirsiniz. Üstelik bu aktivite tamamen ücretsiz!

3. Boğaz’da kano.

Son zamanların en popüler aktivitelerinden biri haline gelen kano, hem alışılmışın dışında hem de oldukça keyifli bir aktivite sunuyor. İki kişilik kanolarla Boğaz’ın sularında kürek çekebilir, manzaranın tadını çıkarabilirsiniz.

4. Kuzguncuk sokaklarını ve lezzetlerini keşfedin.

İstanbul’da mahalle kültürünü görmek istiyorsanız gidebileceğiniz bir diğer yer ise Kuzguncuk. Üstelik buradaki mekanlar oldukça keyifli ve romantik. Kuzguncuk sokaklarını gezebilir, sevdiğinizle birlikte İstanbul’un tadını çıkarabilirsiniz.

5. Eminönü’nde balık ve ekmek yiyin.

Balık ekmeği kültürünü Eminönü’nde yaşayabilirsiniz. Aslında tarihi yarımadayı gezdikten sonra günü balık ve ekmekle İstanbul manzarasıyla bitirmekten daha romantik bir şey olamaz diye düşünüyorum!

6. Zifiri karanlıkta birbirinizi görmeden vakit geçirin.

Görme engellileri daha iyi anlamak için bir deneyim alanı sunan İstanbul Gayrettepe’deki Karanlıkta Diyalog standına giderek etkinliklerinizi her zaman farklılaştırabilirsiniz. Yaklaşık 1 saat süren bu deneyimde tamamen karanlık bir ortamda farklı bir deneyim yaşayabilirsiniz.

7. Yelken aç.

5 haftalık yelken eğitimi alabilir veya deneme yelken gezisine çıkabilirsiniz. Adalara yelken açarak gidebilir, İstanbul sularında rüzgarın tadını çıkarabilirsiniz. Kışın artan rüzgarlar ile çok daha keyifli bir yelkencilik yapabilirsiniz.

8. Yetişkin eğlence parklarında eğlenin.

Artık İstanbul’un birçok yerinde yetişkinlere yönelik eğlence parkları var. Dilediğiniz gibi tramboline atlayın, kendinizi köpüklerin ortasına atın ve doyasıya eğlenin. Sevgilinizle birlikte tüm gücünüzü bu aktiviteye verebilirsiniz.

9. Klasik eserlerin modernize edildiği oyunlara gidin.

Klasik tiyatro oyunlarından sıkıldıysanız son dönemde Romeo ve Juliet, Cimri gibi pek çok klasik oyun yeniden yazılarak modern bir şekilde sahneleniyor. Ayrıca hafta sonu ya da akşam saatlerinde tiyatroya giderek keyifli vakit geçirebilirsiniz.

10. Yeni medya ve dijital sanat müzesine gidin, teknoloji ve sanatla dolu bir gösterime katılın.

Dijital sanat son zamanlarda çok popüler hale geldi. Öyle ki İstanbul’un çeşitli yerlerinde dijital sanat müzeleri ve etkinlikleri mevcut. Görsel şölen sunan bu müzeleri ziyaret ederek sanata yeniden aşık olabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu