Haber

Yalova Üniversitesi, uluslararası protokolle gemi adamları yetiştirecek

Yalova Üniversitesi ile Panama’nın kıymetli eğitim merkezlerinden SeafarerTraining Center (STC) ortasında eğitim protokolü imzalandığı bildirildi.

Üniversiteden yapılan açıklamada, Rektörlük makamında Rektör Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı ile Panama STC yöneticileri ortasında protokol imzalandı.

Yalova Üniversitesi Daima Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (YÜSEM) aracılığı ve Deniz Ulaştırma ve İşletme Programından Öğretim Vazifelisi Dr. Nurettin Büyük koordinatörlüğünde yaklaşık 7 aydır yürütülen proje ve işbirliği çalışması sonucunda imzalanan protokolle, üniversitede gemi adamlarına yönelik eğitimler ve sertifikasyon süreçleri imkanı sunulacak.

Dünya genelinde en fazla gemi filosuna sahip olan ve denizcilik alanında önde gelen ülkelerden Panama’nın eğitim merkezlerinden STC eğitim kurumu, bu protokol gereği kursiyerlerini ve eğitim talep eden dünya genelindeki Panama gemi adamlarına YUSEM aracılığıyla Deniz Ulaştırma ve İşletme Kısmı öğretim elemanları eğitim verecek.

Bir yıl sürecek protokol sayesinde hem beyaz hem de mavi yaka çalışanların 51 farklı eğitimden oluşan taleplerinin üniversite tarafından karşılanacağı, eğitimlere yurt dışından iştirak sağlanacağı ve yalnızca Panama gemi adamı cüzdanı olanlara yahut birinci kere alacaklara verileceği belirtildi.

Rektör Bahçekapılı, muahedenin üniversitenin uluslararasılaşması için çok kıymetli olduğunu belirterek, protokolün imzalanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

MS Denizcilik Kiralama Müdürü Kaptan Engin Özbek ise Yalova Üniversitesinin denizcilik bölümünde atılan bu adımla küresel problemlerin da önlenmesine büyük katkıda bulunacağını vurguladı.

Rusya-Ukrayna savaşının gemi adamı muhtaçlığını karşılama konusunda problemlere yol açtığını kaydeden Özbek, “Tüm Avrupa’yı da etkileyen bu ihtiyaca yönelik olarak imzalanan bu protokol ile yetiştirilen gemi adamları bu konudaki ihtiyacı karşılama noktasında da önemli olacaktır.” tabirini kullandı.

Rektör Bahçekapılı, Panamalı konuklarına Türkiye anısı el personelliği ile hazırlanmış çini tabak armağan etti.

Protokol merasimine, Panama STC yöneticileri, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Vefik Arıca, Prof. Dr. Senay Yürür Karslıoğlu, Prof. Dr. Hamit Er, Genel Sekreter Ömer Naci Fidan, YÜSEM Müdürü Prof. Dr. Muharrem Es, Öğretim Vazifelisi Dr. Nurettin Büyük katıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu