Ekonomi

Elon Musk, Microsoft’u ChatGPT ve OpenAI için dava açmakla tehdit ediyor

Investing.com – ChatGPT’yi oluşturan Open AI şirketinin kurucularından biri olmasına rağmen Elon Musk, yapay zekanın yaygın kullanımını desteklemiyor ve sık sık riskleri artırıyor ve bunu “uygarlık için en büyük risklerden biri” olarak nitelendiriyor.

Musk, geçen ay uzmanlar hareketinin lideriydi ve yapay zeka gelişiminin uygun düzenlemeler yapılana kadar durdurulmasını isteyen bir mektup yayınladı. Musk ayrıca bu hafta ChatGPT’ye alternatif bir proje olan TruthGPT üzerinde çalışmaya başladığını duyurdu.

Dün, Elon Musk bunu bir adım öteye taşıdı ve OpenAI’nin şu anki sahibi Microsoft Corporation’ı (NASDAQ: MSFT) dava açmakla tehdit etti ve yazılım devi Twitter’dan (NYSE: TWTR) onu verilerini yasa dışı bir şekilde kullanmakla suçladı.

Musk’ın Twitter tehdidi, Microsoft’un Twitter’ı reklam alıcıların tüm sosyal medya hesaplarını tek bir yerden yönetmesine olanak tanıyan reklam platformundan kaldıracağına dair haberlere yanıt olarak geldi.

Musk, Twitter’da “[Yapay zekalarını] Twitter verilerini yasa dışı kullanmak için eğittiler” diye yazdı. söz konusu. “Hukuk yoluna başvurmanın zamanı geldi.”

Microsoft kendi dil modellerini (LLM’ler) geliştirir ve OpenAI modellerine erişim satar. Şirket, alışılmadık şekilde yapılandırılmış bir konsensüsle geçen yıl OpenAI’ye 10 milyar dolar yatırım yaptı. Musk, 2018’de yönetim kurulundan ayrılmadan önce OpenAI’nin kurucu ortaklarından biriydi ve yakın zamanda şirketin kar amacı gütmeyen bir modelden Microsoft’tan etkilenen yüksek değerli bir kuruluşa geçişinden şikayet etti.

Verilere erişimin yapay zeka gelişiminin can damarı olduğu da unutulmamalıdır. ChatGPT gibi konuşma yapay zekaları eğitim için terabaytlarca bilgiye ihtiyaç duyar ve bunların çoğu Reddit, StackOverflow ve Twitter gibi web sitelerinden sağlanır.

Bununla birlikte, Twitter gibi sosyal ağlardan alınan eğitim verileri, resmi olmayan konuşmaları yakaladığı için pahalıdır ve giderek daha fazla bilgi sahibi bununla mücadele etmekte ve chatGPT’yi engellemeye veya bilgileri için ödeme almaya çalışmaktadır.

nurdagihaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu