Ekonomi

Ethereum, ağ büyümesi sayesinde BTC’ye karşı değer kazanıyor

Blockchain analitik şirketi Santiment, bu sabah bir tweet’te Ethereum(ETH) geçen ay fiyatı bitcoin (BTC) karşısında yüzde 4,9’dan fazla değer kazandığını açıkladı. Gönderiye göre, Ethereum’un ağ büyümesindeki toparlanma, altcoinin fiyat kârına katkıda bulunan ana faktördü.

Tweet, Ethereum’un 2 hafta içinde ağdaki en yüksek adres sayısı olan 450.000 adres kaydettiğini ekledi. Ayrıca geçen ay sonu itibarıyla 80 bin yeni adres hatasız oluşturuldu.

CoinMarketCap’e göre ETH, son 24 saatte yüzde 1,93 düştükten sonra bu yazı yazılırken 1.828,24 dolardan el değiştiriyordu. Bu olumsuz günlük performans, haftalık performansının da eksi yüzde 1,29’a düşmesine neden oldu.

BTC de sürecin son gününde aynı kaderi yaşadı. Öte yandan BTC, fiyatı sadece %1,66 düştüğü için ETH’den daha iyi performans gösterdi.

ETH günlük hacmi yüzde 20 arttı

ETH’nin 24 saatlik günlük hacmi, altcoin bu süre zarfında kayıp yaşasa da artmıştı.

Bu haberin yazıldığı zamana göre, kripto para biriminin toplam hacmi 5.531.723.800 dolardı, bu da bir önceki günlük döngüye göre yüzde 20,20 artış anlamına geliyor. ETH işlem hacminin kripto para piyasasında üçüncü en yüksek hacim olması dikkat çekiyor.

Teknik açıdan altcoin, son 24 saat içinde 1.850 dolar seviyesinin altına düştü. Altcoin, bugünün günlük mumunu bu değerli desteğin üzerinde kapatamazsa, önümüzdeki 24-48 saat içinde bir sonraki takviye seviyesini 1.790 dolarda yeniden test etme riski altında olabilir. Devam eden satış baskısı, kripto paranın fiyatını 1.750 dolara düşürebilir.

Öte yandan, altcoin bugünkü işlem seansını yukarıda bahsedilen 1.850 doların üzerinde kapatmayı başarırsa, önümüzdeki birkaç gün içinde bir sonraki ana direnç seviyesini 1.890 dolara itmeyi deneyebilir. Yatırımcılar, orta vadeli bir düşüş bayrağının tetiklenme riskinin olduğunu not etmek isteyeceklerdir.

Yazma zamanına göre 20 günlük EMA çizgisi 50 günlük EMA’nın altına geçmeye çalışıyor. Bu iki teknik gösterge kesişirse, bu, satıcıların önümüzdeki birkaç hafta içinde liderliği ele geçireceğinin sinyalini verecektir. Bu, yükseliş tezini geçersiz kılabilir ve altcoin fiyatı büyük olasılıkla önümüzdeki hafta düşmeye devam edecek.

Bu makale ilk olarak Kripto Para Haberlerinde yayınlanmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu