Haber

Türk Siyasetinin Filistin Sorununa İlişkin Sessizliği Endişe verici

Türkiye’nin Sesi Altın Çağ Partisi Genel Başkanı Ayhan Bilgen, “Maalesef belirtmek isterim ki, kongre dahil Filistin meselesi, Gazze, Ortadoğu konusunda hiçbir şey söylenmemiş olması ciddi bir endişe kaynağıdır. Siyasi ahlak ve Türk siyasetinin geleceği açısından muhalefet.” Aynı zamanda endişe vericidir.” dedi.

Bilgen, Kars’ta bir restoranda basın mensuplarıyla bir araya geldiği programda, Gazze’de bir yılda hayatını kaybedenlerin sayısının Ukrayna Savaşı’nda hayatını kaybedenlerin neredeyse iki katı olduğunu, yarım.

Türk siyasetini sadece klasik ve klasik parti polemikleri üzerinden yürütmenin Türkiye’nin geleceği açısından riskli olduğunu dile getiren Bilgen, “Bazıları insanlık vicdanının takip ettiği, insanlık vicdanının tecelli ettiği konumun dışında kalmayı görüyor. , kendi siyasi servetlerinin ve siyasi geleceklerinin referansı olarak.” “Yani özellikle CHP bir yenilenmeyi, bir değişimi tartışırken neden bu değişimin, bu yenilenmenin Orta Doğu’dan bahsedilmeden tartışıldığını anlamakta zorlanıyorum.” dedi.

Bilgen, “Bir siyasi partinin değişmesi, yüzlerin değişmesi anlamına gelmez.”

“Bir siyasi partide yenilenme, kişilerin ve isimlerin yenilenmesi anlamına gelmez. Temel siyaset konusunda bir eleştiri, itiraz yapmak gerekir. Ne yazık ki, şunu söylemekten üzüntü duyuyorum ki, kurultay, Filistin sorununu, Gazze’yi, Orta Doğu’yu da içine alacak şekilde, Hiçbir sözün söylenmemesi, çok üst düzey yöneticilerin üzerinden bir ay geçmesine rağmen sosyal medyadan Filistin ile ilgili mesaj atmaması, Gazze’de ölen çocuklarla ilgili tek kelime edilmemesi Muhalefet, siyasi ahlak ve Türk siyasetinin geleceği açısından da endişe vericidir.”

haber-osmangazi.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu