Haber

Titanic’in enkazını gösteren denizaltı kayboldu! ünlü milyarder

Boston Sahil Güvenlik ekipleri, turistik amaçlı kullanılan denizaltının Atlantik Okyanusu’nda kaybolduğunu bildirdi. Ekipler, kayıp denizaltının bulunması için çalışma başlattı. ABD Sahil Güvenlik Birimi’nin Twitter hesabından yapılan paylaşımda, denizaltıda 5 kişinin olduğu açıklandı.

UZUN SÜRE HABER ALAMADIM

Dalıştan 1 saat 45 dakika sonra 6.4 metre uzunluğundaki denizaltıyla iletişimin kesildiğine işaret edilerek, son sinyalin Pazar sabahı alındığı ve bu nedenle denizaltının 24 saatten uzun süredir kayıp olduğu belirtildi. Denizaltının aranmasına ABD ve Kanada’dan ekipler katılırken, havadan ve denizden aramalar sürüyor.

İNGİLİZ MİLYARININ İÇİNDE

Havacılık sektöründe hizmet veren Action Aviation’ın İngiliz sahibi milyarder Hamish Harding’in üvey oğlu Brian Szasz, Facebook hesabından babasının Titanik’e inen araçta olduğunu paylaşarak herkesten dua etmesini istedi. Szasz daha sonra söz konusu paylaşımı silerek, “Annem gizlilik nedeniyle benim paylaşımımı ve ilgili diğer paylaşımları silmemi istedi. Desteğiniz için teşekkür ederim” dedi.

GERİDE KALAN SON PAYLAŞIM

Action Aviation’ın etkinlik öncesi Twitter hesabı, “Denizaltı başarıyla yola çıktı, Hamish şu anda dalış yapıyor.” paylaşmıştı.

250 BİN DOLAR ÖDÜYORLAR

Küçük denizaltılar genellikle turistlere Titanik’in kalıntılarını göstermek için dalış deneyimi sunarken, turistler bunun için on binlerce dolar ödüyor. “OceanGate Expeditions” adlı ABD merkezli şirketin denizaltısı ile Titanik deneyimi yaşamak isteyenler koltuk başına 250 bin dolar veriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu