Haber

Rıza Zarraf davası: Gizli dosya sayısı 55’e çıktı

2015 yılında ABD’de başlayan Rıza Zarrab davasına geçtiğimiz hafta iki yeni gizli dosya eklendi. Nisan ayında dava dosyasına eklenen iki gizli dosyayla birlikte gizlilik kararı bulunan dosya sayısı 55’e yükseldi.

Amerika’nın Sesi’nden (VOA) Can Kamiloğlu’nun Türkçe haberine göre, üstü kapalı karar bulunan dava belgelerinde İste Zarraf’ın yeni itiraflarının yanı sıra yeni iddianamelere yer verilebileceği belirtiliyor. Halkbank davası.

HALKBANK DAVASINDAN MAHKEME KARARI BEKLİYOR

Eski Başsavcı Preet Bharara tarafından 2015 yılında kapatma kararıyla açılan soruşturma, Iste Zarrab’ın Florida’nın Miami kentinde tutuklanmasının ardından 2016 yılında New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi’nde açılan dava ile başladı.

Öte yandan, Rıza Zarrab davasında sanık olarak yargılanan Halkbank’ın ABD Yüksek Mahkemesi’ne yaptığı itiraza ilişkin kararında ABD Yüksek Mahkemesi, Halkbank’ın Yabancı Devlet Dokunulmazlığı kapsamında kovuşturmadan muaf olduğu iddiasını reddetti. Act (FSIA) dava dosyasını yeniden değerlendirerek bir karara varmasını istedi. New York’taki İkinci Bölge Temyiz Mahkemesine geri gönderildi.

Dava evrakları bir ay önce kendi yargısına geri gönderilirken, New York’taki 2. Bölge Yargıtay’ında şu ana kadar kararla ilgili yeni bir gelişme olmadı. Avukatlar ise Halkbank’ın iki kez FSIA kapsamına alındığı iddiasını ağır bir şekilde reddeden New York’taki 2. Bölge Yargıtay’ın da benzer bir karar verebileceği görüşünde. (DIŞ HABERLER)

yunusemrehaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu