Haber

ALO Dolandırıcıları İzmir’de Yakalandı

Kendilerini polis ve savcı olarak tanıtarak vatandaşları milyonlarca lira dolandıran, ev ve yazlıklarını satışa çıkaran ALO üyesi olarak adlandırılan 4 şüpheli, İzmir Şanlıurfa’da bin 300 kilometrelik kovalamaca sonucu yakalandı. Adana’da. Adliyeye sevk edilen şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre; Temmuz-Eylül 2023 tarihleri ​​arasında kendilerini polis ve savcı olarak tanıtarak vatandaşları toplam 120 bin euro, 90 bin dolar ve 1 milyon 100 bin TL dolandıran, konut ve yazlıklarını 2023 yılının temmuz-eylül ayları arasında satışa çıkaran 4 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Bürosu. Aylık teknik ve fiziki takipler sonucunda; 30 Ocak 2024’te Şanlıurfa, Adana ve İzmir’e eş zamanlı operasyon düzenlendi.

‘ALO’ dolandırıcıları yakalandı

Suç delillerini, telefonları ve bilgisayarları kırarak yangın merdiveninden kaçmaya çalışan, mağdurları bizzat telefonla arayarak dolandıran ALO adamı olarak bilinen M.Ç.’nin de aralarında bulunduğu 4 şüpheli, HD ve MK olarak anıldı. Mağdurlardan AV ve parayı almaya giden kurye, 1.300 kilometrelik kovalamacanın ardından yakalandı. Gözaltına alındı. Aramalarda çok sayıda dijital cihaz ele geçirildi.

Mağdurlarla yapılan telefon görüşmesi kameraya yansıdı

Şüphelilerin telefonla aradıkları mağdurlara “Gizli operasyondasınız, kodumuz Ayyıldız Bayrak, bu kodu söylemeyene bilgi vermeyin” sahnesiyle baskı yaptığı da kamera görüntülerine yansıdı. inandırıcılığını artırmaya çalıştılar.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 4 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. – İZMİR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu