Haber

Mbappe müslüman mı? Kylian Mbappe dini inancı nedir? Kylian Mbappe kimdir, kaç yaşında, nereli?

Ligue 1 gruplarından Paris Saint-Germain’de forma giymekte olan genç yaşlardaki oyuncu Kylian Sanmi Mbappé Lottin’in dini inancı futbolseverler tarafından merak konusu oldu. Pekala, Mbappe müslüman mı? Kylian Mbappe dini inancı nedir? Kylian Mbappe kimdir, kaç yaşında, nereli? Kylian Mbappe hayatı ve biyografisi nedir? İşte ayrıntılar haberimizde…

MHAPPE DİNİ İNANCI NEDİR, MÜSLÜMAN MI?

Genç ve başarılı futbolcu Kylian Sanmi Mbappé Lottin’in dini inancı pek çok futbolsever tarafından merak ediliyor. Genç futbolcunun giydiği kıyafetler nedeniyle müslüman olduğu düşünülüyor. 20 Aralık 1998’de Fransa’da dünyaya gelen Mhappe, Kamerun ve Cezayir asıllı olan bir Fransız millî futbolcudur. Kendisi, Ligue 1 takımlarından Paris Saint-Germain’de forma giymektedir.

23 yaşındaki genç oyuncu, Mbappé, öncelikle doğduğu kent Bondy’deki futbol akademilerinde oynamış, daha sonra Clairefontaine ve Monaco futbol akademilerinde oynayıp Monaco’nun yedek ekibinde profesyonel futbol mesleğine başlamıştır. Kısa bir vakit sonra 2016-2017 döneminde tertipli olarak oynamaya başlamış ve ligde atmış olduğu 15 gol ve 8 asist ile 17 sene sonra grubunun lig şampiyonu olmasına yardımcı olmuştur. Bir vakit sonra ise 180 milyon € satın alma opsiyonuyla Paris Saint-Germain’e kiralanmıştır.

Mbappé, 17 yaş altı ve 19 yaş altı takımında oynamış ve ardından Mart 2017 tarihinde Lüksemburg ile oynadıkları maçta Fransa’nın ismine birinci ulusal maçına çıkmıştır. Başarılı futbolcunun kimi futbolseverler tarafından Müslüman olduğu düşünülüyordu. Mhappe, daha evvel pek çok sefer Müslümanların Ramazan ayını kutlamıştı. Müslümanları çok seven Mhappe’nin Hristiyan olduğu bilinmekte.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu