Ekonomi

Loop Capital, büyüme beklentileri ve mahkeme kararı nedeniyle Corteva’yı Satın Almaya yükseltti

Pazartesi günü Loop Capital, Corteva Inc. CTVA (NYSE:CTVA) notunu Tut’tan Satın Al’a yükseltti ve fiyat hedefini 57 $’dan 65 $’a yükseltti. Bu ayarlama, Corteva’nın beklentileri aşan ve 2025 boyunca büyümeyi hızlandıracak bir yol çizen 2024 kazanç rehberini takip ediyor. Şirket ayrıca gelecek yıl için %21-23 FAVÖK marjı hedefini de doğruladı.

Corteva’nın büyüme beklentileri, ABD Mahkemesi’nin, Çevre Koruma Ajansı’nın rakip bir bitki ilacı olan dikambaya yönelik onaylarını iptal eden yakın tarihli kararı nedeniyle yapısal ve laik olarak zorlayıcı olarak görülüyor. Bu kararın Corteva’nın Enlist tabanlı tohum platformlarına ve Enlist markalı bitki ilacına olan talebi artırması ve şirketin mali beklentilerini artırması bekleniyor.

Firmanın analizi, Corteva’nın tohum işinin, bitki koruma kimyasallarına daha fazla odaklanan emsallerine kıyasla özellikle cazip olduğunu gösteriyor. Loop Capital, Corteva’nın önümüzdeki yıllarda önemli bir marj artışı görebileceğini öne sürüyor ve Monsanto’nun Roundup platformlarıyla yıllar önce elde ettiği başarıyla paralellik gösteriyor.

Olumlu görünüm aynı zamanda Corteva’nın pazardaki konumunun ve değer artışı potansiyelinin önümüzdeki birkaç yıl içinde daha da belirginleşeceği beklentisine dayanıyor. Bu bakış açısı Loop Capital’in Corteva’yı bitki savunma alanında en uygun yatırım seçeneği olarak görmesine yol açtı.

Bu makale yapay zeka desteğiyle oluşturulmuş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu