Haber

Karadeniz’de Balıkçılar Şaşkın: Palamut Görülmez, Yazın Hamsi Görülür

Karadeniz’de 1 Eylül’de başlayacak yeni av sezonu öncesi teknelerin bakımları devam ederken, yaz olmasına rağmen palamutun görüntü vermemesi ve hamsinin ortaya çıkması balıkçıları şaşırttı.

Yeni av sezonuna 1 ay kala balıkçı teknelerinin bakımları devam ediyor. Trabzon’un Çarşıbaşı ilçesindeki Yoroz Balıkçı Barınağı’nda tekneler yeni dönemin son rötuşlarını yapıyor.

Bozoklar Balıkçılık’ın tekne sahiplerinden Halil İbrahim Bozoklu, bu aralar Karadeniz’de hamsinin çok görüldüğünü, palamutun şu an görüntü vermediğini belirtti. Filelerin bakımını tamamladıklarını, teknenin bakım ve onarımını yapmaya çalıştıklarını kaydeden Bozoklu, “Filelerimizin bakımını mayıs-haziran aylarında yaptık. Sezonun bitmesine 1 ay kaldı. boya ve sıyırma çalışmaları, makine bakım ve onarım çalışmaları ile hazırlıklar sürüyor. Palamut henüz görülmedi ama artık yaz geldi. Geçen yılki hamsi Karadeniz’de kalmış gibi görünüyor. 1 Eylül’de sezonun açılıp olası istavrit ve hamsi avcılığına başlayacağımıza dair bir temennimiz var” dedi.

Geçen yıl hamsinin Karadeniz’e geç geldiğini belirten Bozoklu, “Geçen yıl hamsi Karadeniz’e geç geldi. Özellikle geç göç veren Trabzon bölgesi olarak konuşuyorum. Mart-Nisan sonu itibariyle hamsi kaldı gitmedi burada kaldı şimdi denizde hamsi ilerde ne olur bilemeyiz gibi duruyor 1 eylülde bakarız her yaz mevsiminde hamsi genelde dağılır hamsi sıcaktan dolayı burada kalır ve ürer.Deniz suyu soğudukça açıkta toplanır.Kasım ayında hatasız kıyıya çıkma durumu olabilir.İklim değişikliğinden dolayı hamsi ve palamut “İtibaren” 1 Eylül’de istavrit avına başlayacağız. Şu an palamut görmüyoruz, hamsinin erken çıkmamasını bekliyoruz. Uzun süreli avlanma sağlanabilmesi için Kasım ayı sonlarında çıkacaktır. Maliyetler ağır olduğu için hamsi eylül ayında başlanabilir” dedi.

Balıkçılardan Özkan Yılmaz da hazırlıkların 20 gün daha süreceğini belirterek, “Şu anda teknenin bakımını yapıyoruz, çalışmalarımız yaklaşık 20 gün sürecek. Döneme hazırlanıyoruz. Temennimiz dönem olsun” dedi. verimli olacak.” – TRABZON

samandag-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu