Haber

Galatasaray Almanya’ya gitti

Galatasaray 2. Başkanı Metin Öztürk: Umarım Muslera oynar

İbrahim YILDIZ/İSTANBUL,

Galatasaray İkinci Başkanı Metin Öztürk, “Bütün futbolcularımız kahramandır. Bugün Muslera da yanımıza gelecek. Oynayacak gibi planlar yapıyoruz. Umarım Muslera oynar ama önceliğimiz onun sağlığıdır.”

UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu dördüncü maçında yarın Almanya’nın güçlü ekibi Bayern Münih ile karşılaşacak Galatasaray, Almanya’ya gitti. Türk Hava Yolları’na (THY) özel uçağıyla saat 16.00’da bu ülkeye giden sarı-kırmızılı grup, İstanbul Havalimanı Genel Havacılık Terminali’nde taraftarların fotoğraf çektirme isteklerini geri çevirmedi. Bu arada kaleci Fernando Muslera da sakatlığına rağmen Bayern Münih maç kadrosuna dahil edildi.

“Yenilgiden Başka Alternatif Bulamıyoruz”

Almanya yolculuğu öncesinde havalimanında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Öztürk, “Daha önceki galibiyet serisine bakıldığında herkes Bayern Münih’i favori olarak görüyor. Ancak Galatasaray her maça 3 puan için çıkıyor. Beraberliği düşünün. Mağlubiyetten başka bir alternatif bulamıyoruz hakkımız.” .

‘ÖNCELİĞİMİZ ONUN SAĞLIĞI’

Yaralı Fernando Muslera’nın da konvoyda olduğunu belirten Öztürk, şöyle konuştu:

“Başta Kaptanımız Muslera olmak üzere tüm futbolcularımız kahramandır. İcardi iğneyle oynuyor. Dört hafta dinlenmesi gerekiyor, sağlığını hiçe sayıp oynuyor, böyle bir takım çalışması var. Burada şunu ifade etmek istiyorum. teknik direktörümüz Okan’a, yönetimimize, futboldan sorumlu direktörümüz Erden Timur bey’e teşekkür ederiz. Muslera’nın daha önceki sakatlıklarını hatırlayın, beklenenden çok daha erken oyuna girdi. Son maçta durumunun ne olduğunu bilmiyorum. Antrenmana çıkıyor ama kırık yok. Sanki Muslera bizimle gelip oynayacakmış gibi planlar yapıyoruz. Oynamazsa başta Günay olmak üzere diğer kaleci kardeşlerimiz hazır. “Bugün birileri Galatasaray forması giyiyorsa takım tamamen hazır. Umarım Muslera oynar ama önceliğimiz onun sağlığıdır.”

‘Bir hayran olarak söylüyorum; SÜPER KUPA TÜRKİYE SINIRLARINDA OYNANMALI

Süper Kupa finalinin Türkiye’de oynanması kararıyla ilgili soruyu yanıtlayan Metin Öztürk, “Bu bizim yetkimize giren bir konu değil. Bugün bildiğimiz kadarıyla Federasyon Başkanı basın toplantısı yaptı, ne olduğunu bilmiyorum” dedi. Bu tamamen federasyonun elinde. Federasyon Erzurum’da oynanmasına izin verir mi?” İster Bursa’da oynasın, ister Samsun’da oynasın, biz müdahale edemeyiz. Ama taraftar olarak 100. yılla ilgili bir kupa olduğunu ve gerçek adının Süper Kupa değil, temel adının Cumhurbaşkanlığı Kupası olduğunu görüyorum. Biz bunu hep böyle hatırlıyoruz, bunu biliyoruz ve hâlâ da böyle düşünüyoruz. Cumhurbaşkanlığı Kupası’nın özellikle 100. yılda Türkiye sınırları içerisinde olmasını ve kazanan takıma kupanın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilmesini isterim. Federasyonun kulüplere danışmasına gerek yoktur, federasyonun kontrolünde olan bir konu hakkında daha fazla yorum yapabilir. “Federasyon’u rahatsız etmeye gerek yok” dedi.

haberseferihisar.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu