Haber

Erdoğan, İstanbul’u geri almak için var gücüyle çalışacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2024’te yapılacak yerel seçimler için geri sayım yaparken, “aşkım aşkım” dediği İstanbul’u geri almak için var güçleriyle çalışacaklarını bildirdi.

“İSTANBUL’U FETRET DÖNEMİNDEN ÇIKARACAĞIZ”

Üsküdar’daki Vaniköy Camii’nin açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, “Bizden önce onlarca yıldır ihmal edilen İstanbul, 1994’ten bu yana yerel yönetimlerle altın yıllarını yaşadı. , İstanbul’un yerel hizmetler noktasında olduğunu belirterek, “Üzülerek yeniden bir fetret dönemine girdiğine şahit oluyoruz. Önümüzdeki 9 ayda hep birlikte çalışacağız ve inşallah İstanbul’u içine sürüklendiği bu fetret döneminden çıkaracağız. Rabbim yar ve yardımcımız olsun” dedi.

PEKİ KİMİ ADAY VERECEĞİM?

Türkiye, milletvekilliği ve cumhurbaşkanlığı seçim maratonunun ardından gözünü 2024’te yapılacak seçimlere çevirdi. Siyasi partiler yerel seçim çalışmalarını yol haritalarının başına yazarken, İstanbul’a gösterilecek belediye başkan adayları merak konusu oldu. merak. Özellikle 2019 yerel seçimlerinde İstanbul’u uzun yıllar sonra CHP’ye kaptıran AK Parti’nin aday adayı kim olacak sorusu cevap arayan en değerli sorulardan biri…

4 İSİM ÖNSÖZE GELİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “aşkım aşkım” olarak tanımladığı Megacity için 4 isim öne çıkıyor: Süleyman Soylu, Murat Kurum, Tevfik Göksu ve Şadi Yazıcı…

Süleyman Soylu: AK Parti’de İBB adaylığı gündeme gelen isimlerin başında eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu geliyor. Erdoğan’ın bakanlığında gösterdiği başarı ve İstanbul’da Karadenizlilerin çoğunlukta olması, Erdoğan’ın yeni kabineye almadığı İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu’nun adaylık için adının gündeme gelmesinde etkili oldu.

Murat Kurum:Adaylık için bahsi geçen bir diğer isim ise Murat Kurum… Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nı devreden AK Parti İstanbul Milletvekili Murat Kurum’un özellikle seçim döneminde adının öne çıkmasında emeği ve mücadelesi önemli etken oldu. deprem bölgesi.

Tevfik Göksu:Esenler Belediye Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu da adaylık için adı geçen isimler arasında.

Şadi Yazıcı: Adaylık için konuşulan son isim ise Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı. Hatırlanacağı üzere Tuzla’da İBB’nin açılışında sahneden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür eden Başkan Yazıcı, öfkeli bir grubun saldırısına uğradı. Bu gelişmenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şadi Yazıcı’ya dik duruşundan dolayı teşekkür etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu