Teknoloji

Apple’dan Yapay Zeka Hamlesi: DarwinAI’yi Aldı

Yapay zeka konusunda sessiz bir şekilde çalışmalarını sürdüren Apple, DarwinAI adlı girişimi satın aldı. işte yeni satın almayla ilgili detaylar.

Yapay zeka alanında bugüne kadar büyük bir yenilik sunmayan Apple, yapay zeka girişimi olarak bilinen Kanadalı şirket DarwinAI’yi satın aldı. yapay zeka alanındaki çalışmaların desteklemek için yapılan bu satın alma,  Apple tarafından doğrulandı. Ancak sektörde en çok merak edilen detay Apple’ın yapay zekayı sistem ve uygulamalarına nasıl entegre edeceği. Satın almayı doğrulamış olmasına karşın bu konuda hiçbir detaya yer vermedi.

Apple’dan Yapay Zeka Hamlesi: DarwinAI’yi Aldı

DarwinAI 2017’de Kurulmuştu

2017’de kurulan ve tanıtımı yapılan DarwinAI adındaki girişim, bu alanda önemli çalışmalara imza attı. Şirket, minimal yapay zeka sistemlerini oluşturmasıyla ön plana çıkarken makine öğrenimini de etkin bir şekilde gerçekleştiriliyordu. Kısa sürede yapay zeka alanında etkinliğini gösteren şirket, 15.5 milyon dolarlık fon alarak da önemli bir ivme yakalanmıştı. Tüm bu başarılar satın almayla birlikte Apple’ın bünyesine geçti. Satın alma sonrasında DarwinAI’nın internet üzerindeki tüm verileri silindi, sosyal medya hesapları da kapatıldı.

Satın almanın bir bölümü olarak bazı çalışanların Apple bünyesine alındığı da ortaya çıktı. Yaklaşık 15 kişilik bir DarwinAI çalışanı, DarwinAI ve Apple’ın projelerinde görev almak adına Apple ile anlaşma sağladı. Bu isimler arasında yapay zeka alanındaki çalışmalarıyla yakından tanınan Alexander Wong da yer alıyor. DarwinAI satın almasının Apple’a etkilerini önümüzdeki dönemlerde görebileceğiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

- -
Başa dön tuşu