Haber

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ‘İLK’ OLDU

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Uluslararası Çalışma Örgütü’nün (ILO) Çalışma Hayatında Şiddet ve Tacizin Önlenmesine Dair 190 Sayılı Politika Belgesini imzaladı. Antalya Büyükşehir, Türkiye’de belgeyi imzalayan ilk belediye oldu.

Antalya Kültür Merkezi’nde (AKM) düzenlenen imza töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, belediye bünyesinde 33’ü idari kademede olmak üzere 2 bin 602 kadın çalışan olduğunu söyledi. Belediye olarak kadın erkek ayrımı yapmadan kentte hizmet verdiklerini vurgulayan Lider Böcek, “Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak çalışma hayatında şiddet ve tacizin önlenmesine yönelik bir ilke belgesine imza atarak bir ilke imza atıyoruz. şiddet, taciz ve mobbinge karşı çaba sarf etmeye kararlıyız” dedi.

ÖRNEK OLMASINI İSTEDİ

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü, anlaşmanın Antalyalı kadınların istihdamda güçlenmelerine ve kendilerini güvende hissedecekleri süreci başlatmalarına olanak tanıdığını söyledi.

ILO Temsilcisi Emel Akalın, Antalya Büyükşehir Belediyesi ile imzalanan sözleşmenin diğer illerdeki belediye ve şirketlere örnek olmasını diledi.

ILO C190 NEDİR?

Diğer uluslararası sözleşmeler, özellikle İşyerinde Şiddet ve Tacizin Önlenmesine İlişkin Politika Belgesi ve Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Şiddet ve Tacize İlişkin Sözleşme (ILO) No. 190 (ILO C190) ve Tavsiye No. 206, Ortadan Kaldırma Sözleşmesi Kadına Yönelik Her Türlü Ayrımcılığın Önlenmesi (CEDAW) Anayasa ve diğer yasal kararlar çerçevesinde toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması, çalışma yaşamında toplumsal cinsiyete dayalı şiddet ve tacizin önlenmesi amaçlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu