Haber

7 orman yandı, Antalya ve Eskişehir saatler sonra kontrol altına alındı

Hava sıcaklıklarının yeniden rekor seviyelere yükselmesi orman yangınlarının artmasına neden oldu. 7 ilde yangın çıkarken, Ankara, Denizli ve Afyon’daki yangınlar kontrol altına alındı.

Müdahalenin sürdüğü Antalya ve Eskişehir’de çıkan yangınlar ilerleyen saatlerde kontrol altına alınırken, Bolu ve Bingöl’de çalışmalar sürüyor.

ANTALYA: GECE UZUNLUĞU DEVAM EDİYOR

Antalya’nın Akseki ilçesine bağlı Kuyucak Mahallesi’ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yangının kontrol altına alındığını açıkladı.

Yangına havadan ve karadan müdahale edildi.

Dumanı görenlerin ihbarı ile bölgeye Antalya Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Kısa sürede yayılan alevlere 6 helikopter, 5 uçak, 25 su deposu ve 8 su tankeri ile müdahale edildi.

Helikopterler ve uçaklar hava kararınca çalışmayı bıraktı. Bu araçların yerine gece görüşlü 2 adet yangın söndürme helikopteri bölgeye sevk edildi.

ESKİŞEHİR: 18 SAAT SONRA KONTROLÜ ELİNE ALACAK

Eskişehir’in Alpu ilçesinde dün çıkan orman yangını, ekiplerin 18 saat süren müdahalesiyle kontrol altına alındı. İlk belirlemelere göre yangının yıldırım düşmesi sonucu çıktığı belirlendi.

Dün saat 12:30 sıralarında Beyazaltın Mahallesi Taştepe’deki ormanda yangın çıktı. Gözetleme kulesi görevlisinin yoğun dumanı görüp ihbar etmesi üzerine bölgeye Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Söndürme çalışmalarında 14 sprinkler, 7 su tankeri, 3 itfaiye, 3 iş makinesi, 5 helikopter, 1 uçak ve 100’den fazla personel görev aldı. Karaçam, ardıç ve bodur ağaçların bulunduğu ormanda rüzgarın da etkisiyle yangın yayıldı. Söndürme çalışmalarına Sakarya, Bilecik, Afyonkarahisar ve Kütahya’dan gelen sprinkler ve belediye itfaiye ekipleri de destek verdi. Eskişehir Orman Bölge Müdürü İsmail Çetin’in idare ve idaresinde çıkan yangın, 18 saat sonra kontrol altına alındı.

İlk belirlemelere göre yangının yıldırım çarpması nedeniyle çıktığı belirlendi. Soğutma çalışmalarının devam ettiği ormanda yangından zarar gören alanların tespiti için ölçümler yapılacağı belirtildi.

BOLU: RÜZGARIN ETKİSİYLE BÜYÜDÜ

Bolu’nun Göynük ilçesine bağlı Güneyçalıca köyündeki ormanlık alanda yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye Bolu Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi.

Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangını söndürmek için çalışma başlatıldı. Yangına havadan ve karadan müdahale edildi. Valilikten yapılan açıklamada, Bolu Valisi Erkan Kılıç’ın yangın bölgesinde incelemelerde bulunduğu bildirildi.

İlk belirlemelere göre yangının elektrik kesintisine atfedilen nedenle çıktığı kaydedildi. İşçi ve 20 vatandaşla birlikte hem havadan hem de karadan müdahalenin yapıldığı belirtildi.

Yayılması kısmen önlenen yangına, havanın kararmasıyla birlikte helikopter ve uçaklarla müdahale kesildi, karadan müdahale devam ediyor.

BİNGÖL: ELAZIĞ’TAN DESTEK EKİBİ GELDİ

Bingöl’ün Genç ilçesine bağlı Servi köyü kırsalındaki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle büyüdü. Yangına havadan ve karadan müdahale edilir. Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin de desteklediği yangına 2 helikopter, 4 sprinkler, 4 ilk müdahale ve 2 itfaiye aracı ve 3 iş makinesiyle müdahale ediliyor. (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu