Teknoloji

Yapay Zeka Desteği Bir Eklenti İle Söze Geliyor

Geçtiğimiz haftalarda Open AI ile milyonlarca dolarlık uzun bir dönem ortaklık kurmakMicrosoft, bulut hizmetlerineVe Office programlarına yapay zeka takviyesi getireceğini duyurdu. Özellikle Office uygulamaları için yapay zeka desteği, kolay slayt hazırlama ve hızlı makale yazımı gibi birçok görevi vardır. erken test aşamalarında bilebaşarıyla tamamlamıştı.

Microsoft bu alanda çalışmalarını sürdürürken, bir geliştirici Word’e yapay zeka desteği getiren bir eklenti yayınladı. Üstelik bu eklenti birden çok yapay zeka modelini destekler.

Tek dezavantajı pahalı olmasıdır.

2019 yılında Arizona’da kurulmuş küçük bir şirket. Yaratıcı Veri Çözümleritarafından yaratıldı hayalet Yazıcı ChatGPT adlı bu Word eklentisi, Word’de birçok metin tabanlı yapay zeka modelini kullanmanıza olanak tanır. Ancak, Ghostwriter eklentisini kullanmak için her ikisi de lisanslı bir Office programıGhostwriter’a sahip olmanız ve satın almanız gerekir.

temelVe profesyonelİki farklı paket olarak sunulan Ghostwriter’in temel versiyonunda sadece ChatGPT kullanabiliyorsunuz ve 2 paragraf yazabilirsin . Pro paketinde, DaVinci AI ve daha birçok yapay zeka modelini kullanarak istediğiniz uzunlukta metin yazabilirsiniz.

Eklentinin geliştiricisi Patrick Hustling, Ghostwriter’ın tüm Office programlarını kapsayan bir sürümü üzerinde çalışıyor ve Microsoft’un önümüzdeki 2 yıl içinde kendi yapay zeka hizmetini başlatması durumunda. Ghostwriter Microsoft tarafından yasaklanabilir belirtilmiş. “ Benim için sorun olmaz. Ben sadece bu teknolojiyi insanlara şimdiden sunmak istiyorum.Geliştirici, bir sonraki projesinde Excel, Powerpoint, OneNote ve Outlook uygulamalarının da yer alacağını açıkladı.

Geliştirici Patrick Husting, Ghostwriter eklentisinin yalnızca ChatGPT’yi destekleyen tek seferlik bir sürümünü yayınladı. 10 dolar(188 TL) gelişmiş versiyonu talep ederken. 25 dolar(470 TL) ödenmesi gerekmektedir.

ahlathaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu