Haber

Ukrayna, Kırım açıklarındaki petrol platformlarının kontrolünü geri aldı

Ukrayna Savunma Bakanlığı, Kırım açıklarında bulunan Boyko Kuleleri, doğalgaz ve petrol sondaj platformlarının kontrolünü geri aldıklarını duyurdu.

Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Ana Müdürlüğü’nden (GUR) yapılan yazılı açıklamada, Karadeniz’deki Boyko Kuleleri’nin kontrolünün sağlanması amacıyla “benzersiz bir operasyon” gerçekleştirildiği belirtildi.

Operasyon sonucunda Ukrayna’nın kontrolü yeniden ele geçirdiği belirtilen açıklamada, bu sondaj kulelerinin Karadeniz’de Kırım kıyısı açıklarında bulunan doğalgaz ve petrol sondaj platformları olduğu kaydedildi.

Açıklamada, “Rusya bu kuleleri 2015 yılında işgal etti ve tam kapsamlı işgalin başlamasıyla birlikte bunları askeri amaçlarla, özellikle helikopter iniş alanları olarak ve radar ekipmanlarının konuşlandırılması için kullandı.” bilgiler paylaşıldı.

Operasyon sonucunda “Petro Godovalets” ve “Ukrayna” sondaj platformlarının yanı sıra “Tavrida” ve “Sivaş” dalgıç sondaj platformlarının kontrolünün geri alındığı bildirildi.

Bu arada Ukrayna Özel Kuvvetlerinin botlara müdahalesi sonucu Rus Su-30 savaş uçağının geri çekilmek zorunda kaldığı iddia edildi.

haber-yakakent.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu