Haber

tavşan nerede Depremde yıkılmayan Tavşancıl nereye bağlı?

Fay hattı üzerinde olmasına rağmen Gölcük sarsıntısının silip süpürmediği Tavşanlı’nın nereye ve nereye bağlı olduğu merak ediliyor. Tavşancıl nerede ve depremde yıkılmayan Tavşancıl nerede sosyal medyaya bağlandı. tavşan nerede Sarsıntıda yıkılmayan Tavşancıl nereye dayanıyor? Detaylar burada…

TAVSANCIL NEREDE?

Marmara Bölgesi’nde yer alan ve yıkıcı Gölcük depreminden etkilenmeyen Tavşancıl, 700 yıllık bir geçmişe sahip. 21 Aralık 1987’de alınan kararla Tavşancıl kasabası köyden kasabaya dönüştü.

Tavşancıl, Temmuz 2008’e kadar Gebze ilçesine bağlı bir beldeydi. Daha sonra Şubat 2008’de yayınlanan kararname ile Tavşancıl, Dilovası’na bağlandı. Tavşancıl beldesi Kocaeli’nin Dilovası ilçesine bağlı bir beldedir. Tavşancıl, bağlı olduğu Dilovası ilçe merkezine 3,3 kilometre uzaklıkta. Tavşancıl ilçesi, Kocaeli il merkezine yaklaşık 27 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

DEPREMDE HASAR GÖRMEYEN TAVŞANCİL NEREDE?

Tavşancıl ilçesi 1999 Gölcük depreminde tek bir can kaybının olmadığı, binaların yıkılmadığı yerdir.

1999 Gölcük depremi döneminde Tavşancıl Kasabası Belediyesi misyonunda bulunan Salih Gün, 1989, 1994, 1999 ve 2002 seçimlerini kazanarak ilçenin Belediye Başkanlığı görevini üstlendi. 1999 Gölcük depremi sonrası basına yansıyan bilgilere göre depremde can kaybı olmadı. Bunun nedeni ise Belediye Başkanı Salih Gün’ün görevi sırasında üç katlı yapılara izin vermesi ve yüksek katlı yapılaşmaya izin vermemesi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu