Haber

Pakistan, Hindistan’ın Keşmir Kontrol Hattı tehdidine tepki gösteriyor

Pakistan Dışişleri Bakanlığı, Hindistan Savunma Bakanı Rajnat Singh’in Keşmir Kontrol Hattını geçmeye hazır oldukları yönündeki tehdidini “kışkırtıcı” olarak nitelendirerek tepki gösterdi.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Singh’in Keşmir Kontrol Hattının ötesine geçmeye hazır olmakla övünen açıklamasını “kışkırtıcı” olmakla kınadı.

Açıklamada, Hindistan’ın bölgesel barış ve istikrarı tehdit eden ve Güney Asya’daki stratejik ortamı istikrarsızlaştıran saldırgan söylemlerine azami dikkat göstermesi tavsiye edildi.

Hindistan siyasi başkanları ve üst düzey komutanlarının Azad Jammu Keşmir ve Gilgit Baltistan ile ilgili son derece sorumsuz sözlerinin ilk olmadığına dikkat çekilen açıklamada, “Bu tür aşırı milliyetçi açıklamalara son verilmelidir. herhangi bir saldırıya karşı kendini savun.” terimi yer aldı.

NDTV televizyonunda yer alan habere göre Bakan Singh, dün Ladakh’ta yaptığı açıklamada, Hindistan’ın Keşmir Kontrol Hattını aşmaya hazır olduğunu belirterek, sivillerden böyle bir durumda askerlere yardıma hazır olmalarını istedi.

Ekim ve Kasım 2022’de Hindistan’dan da benzer açıklamalar yapılmıştı.

Hindistan Kuzey Ordusu Komutanı Korgeneral Upendra Dwivedi 22 Kasım 2022’de “Emir verilirse Azad Jammu Keşmir’i geri almaya hazırız” dedi. terimini kullandı.

Savunma Bakanı Singh ayrıca 28 Ekim 2022’de Azad Jammu ve Keşmir’i geri almaya kararlı olduklarını söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu