Haber

Oyuncu Ayşegül Çınar’a 8 yıl, sevgilisi Furkan Çalıkoğlu’na 24 yıl hapis

KARAKÖY’de bir otelin restoranında yüksek sesle konuştuğu için kendisini dışarı çıkarmak isteyen güvenlik görevlilerine direnen ve ardından olay yerine gelen polis ve korumalara saldıran oyuncu Ayşegül Çınar ve sevgilisi Furkan Çalıkoğlu davasında savcılık, tahliye kararı verdi. onun fikri. Savcı, Ayşegül Çınar’ın iki suçtan toplam 8 yıla kadar, Furkan Çalıkoğlu’nun ise beş kabahatten toplam 24 yıl 6 ay hapis cezasını talep etti.

İstanbul 52. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Furkan Çalıkoğlu ve Ayşegül Çınar katılmazken, tarafların avukatları hazır bulundu. Duruşmada savcı esas hakkındaki mütalaasını açıkladı. Mütalaasında, olay tarihinde sanıkların Galata’da bulunan bir otelin restoranında otururken çevredekilerin sanıklar tarafından rahatsız edilmesi üzerine işletme çalışanları tarafından uyarıldıkları ve ardından iş yeri çalışanları tarafından uyarıldığı anlatıldı. sanık Furkan Çalıkoğlu mutfak bölümünden bıçak alarak iş yeri sahibi ve çalışanları tehdit ve hakaretlerde bulundu. İşletmenin eşyalarını kırdığı, olay yerine gelen polislere hakaret ve direndiği, Ayşegül Çınar’ın da Furkan’ı durdurmalarını engellemek için polislere direnip hakaret ettiği ve kendilerine karşı suçları işledikleri belirtildi. Mütalaada, Çalıkoğlu’nun iş yeri çalışanı Nebi’yi tabancayla yaraladığına dair herhangi bir delil bulunmadığı ve adli tıp raporu bulunmadığı belirtilerek, “silahla yaralama” suçundan beraatini talep edildi. Mütalaada sanık Ayşegül Çınar’ın “Görevi Görevliye Hakaret” ve “Görevi Yapmamaya Direnme” suçlarından 2 yıldan 8 yıla kadar hapis cezası istenirken, sanık Furkan Çalıkoğlu’nun “Hakaret” suçundan istendi. , “Görevliye Hakaret Etme”, “Görevi Yapmamaya Direnme”. “Mala zarar verme”, “silahla tehdit” kabahatlerinden 6 yıl 5 aydan 24 yıl 6 aya kadar hapis cezası istendi. Sanıkların avukatları mütalaaya karşı açıklama yapmak için süre istedi. Mahkeme heyeti, sanıklara mütalaaya karşı savunmalarını hazırlamaları için süre vererek duruşmayı erteledi.

İddianame

İddianamede Ayşegül Çınar ve Furkan Çalıkoğlu “şüpheli”, aralarında polis, koruma ve otel çalışanlarının da bulunduğu 14 kişi “müşteki” konumunda. İddianameye göre, restoranda yemek yiyip alkol alan zanlılardan Çalıkoğlu’nun telefonla konuşurken sesini yükselttiği, karşı tarafa hakaret ve tehditler savurduğu, diğer müşterilerin de bundan rahatsız olduğu belirtildi. durum. Özel güvenlik görevlilerinin Furkan Çalıkoğlu’nun rahatsız olduğu için dışarı çıkmak zorunda kaldığını söylemesi üzerine arbede çıktığı söylendi. İddianamede Ayşegül Çınar’ın “Görevliye hakaret” ve “Görevini Yapmamak İçin İkamet Etmek” suçlarından 1 yıl 10 aydan 6 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Olayın ardından 30 Haziran’da tutuklanan Furkan Çalıkoğlu, “Görev Görevlisine Hakaret”, “Silahla Tehdit”, “Görevi Yapmamak İçin Direnmek”, “Mala Zarar Verme”, “Silahla Yaralama” suçundan toplam 5 yıldan 9 aydan 22 yıla kadar 1 aya kadar hapis cezası isteniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu