Haber

Mazgirt’teki altyapı sorunları Meclis gündeminde

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Dersim Milletvekili Ayten Kordu, Mazgirt ilçesindeki altyapı sorununu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’ye Meclis gündemine taşıdı. Kordu, bakanlığa davette bulundu.

‘HASTALIKLARA DAVET VERİYOR…’

Dersim gazetesinde yer alan habere göre Milletvekili Kordu, soru önergesinde, “Dersim’in Mazgirt ilçesinde altyapı ve kanalizasyon çalışmaları yakın zamanda tamamlandı. Ancak altyapının yakın zamanda tamamlanmasına rağmen son zamanlarda sık sık kanalizasyon patlamaları yaşanıyor. Kanalizasyon patlaması nedeniyle kanalizasyon suyu etrafa yayılıp hastalıklara davetiye çıkarırken, yaydığı kötü koku ve çevre kirliliği nedeniyle vatandaşlar mağdur oluyor.

Örneğin geçtiğimiz günlerde Mazgirt ilçesi Yeni Mahallesi’ndeki Zahman Grubu konutlarında kanalizasyon patlaması yaşanmış ancak soruna çözüm üretecek yapısal bir çözüm üretilememiş, Dersim belediyesinden talep edilen kanalizasyon tankının uygunluğu bekleniyor. Yetkililerle yaptığımız görüşmelerde sorun kabul edilmiş ve belediyenin envanterinde kanalizasyon tankı bulunmadığı için kanalizasyon patlamalarına etkin ve zamanında müdahale etmediklerini açıkça belirtmişlerdir. “Ancak vatandaşlar, altyapı çalışmalarında kullanılan boruların yeterli büyüklükte ve şartlara uygun olmaması nedeniyle kanalizasyon sisteminin sık sık patladığını belirtiyor.”

ÖZHASEKİ’YE SORULAR

Ayten Kordu’nun Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’ye yönelttiği sorular şöyle:

1 – Mazgirt ilçesinde altyapı çalışmalarında kullanılan boruların yeterli büyüklükte ve şartlara uygun olmaması nedeniyle kanalizasyon sisteminin sık sık patladığı doğru mu? Bu iddialarla ilgili herhangi bir araştırma yaptınız mı?

2-2024 yılı bütçesinde Mazgirt Belediyesi’ne vidanjör tahsisi için ödenek ayrıldı mı? (HABER MERKEZİ)

emirdagajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu