Haber

Kılıçdaroğlu’ndan video: Erdoğan’ı da Erdoğan’ın propaganda makinesini de yeneceğiz

CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, DÜZGÜN Partisi Genel Başkanı Meral Akşener’in açıklamalarının ardından Twitter hesabından bir video paylaştı.

Kılıçdaroğlu, ittifak tablosunu tabloya benzeterek şunları söyledi:

‘Oturmasın’ DEMEK MASAYI TEMİZLEYEMEZ: Değerli halkım biz bu yola çıktığımızda hep Halil İbrahim sofrasından söz ettik. Çünkü ‘bu ülkenin tüm renklerini bu masaya davet etmeliyiz’ dedim. ‘Yoksa bu ülke kalkınmaz’ dedim. Türkiye’nin tüm renklerini birleştirerek kazanmak için yola çıktık. Tablomuz böylece genişledi. Çünkü amaç sadece ceberut sarayını göndermek ya da değiştirmek değildi. Amaç aynı zamanda güzel bir yeni Türkiye yaratmaktı. ‘Bu masaya oturmasın’ diyerek sofrayı toparlayamayız. Başkalarını küçümseyerek, yok sayarak Türkiye’yi değiştiremeyiz. 20 yıldır bu Türkiye’de yaşıyoruz.

SORUMLU OLACAĞIZ: ‘Erdoğan gitsin ama Erdoğancılık gelsin’ bu da olmayacak. Tarihi bir sorumluluğumuz var. İttifakımızın diğer ortaklarına hakaret etmek için medyada yer almıyor. Asla ittifakı zedeleyecek açıklamalar yapmaz. İttifak içinden oy toplamaya çalışanlarını görmedim. Her zaman aynı fenomenler, tekrarlanan atılımlar. Siyasi operasyonlarla ülkeyi yönetmeye çalışmayacağız. Hepimizin bir sorumluluğu var ve sorumlu davranacağız.

ERDOĞAN DİLİNİN YERİ OLMAMALI: Bana gelince, bu saatten sonra değişmem. Birleştiriyorum ve birleştirmeye devam edeceğim. Masanın büyümesi gerekiyor. Buna da kimse engel olamaz. Siyasi oyunlara, kabalıklara, Erdoğan’ın diline bu masada yer olmamalıydı. Bu sofraya oturanlar böyle oturdu. Kalkan da bu sebeple kaldırılacaktır.

GERİYE İZİN VERMEYECEĞİZ: Temennim neden bir merkeze geldiğimizin bilinciyle sakinleşmemizdir. Herkesi bu masaya davet ediyoruz. Birinin ayağa kalkması yerine, tüm renklerimizi oturtuyoruz. O yüzden ne ben ne de partimdeki yol arkadaşlarım herhangi bir gerginliğe izin vermeyeceğiz, alet olmayacağız. Sorumlu davranmaya devam edeceğiz. Kimseyi geride bırakmayacağız. Bu masaya tüm Türkiye vatandaşları davet edilecektir. Halkımız merak etmesin. Her halükarda Erdoğan’ı ve Erdoğan’ın propaganda makinesini yenebiliriz ve yeneceğiz. Emin olun yeneceğiz. (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu