Haber

Kılıçdaroğlu: Sayın Kemal’in yol arkadaşı olacaksanız onu sırtından bıçaklamayacaksınız

CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’nda konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim dönemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satırbaşları şöyle:

SIRADAN BİR PARTİ DEĞİLİZ: 100 yıllık tarih herkese bahşedilmez. Kapatıldık, arşivlerimize el konuldu, liderlerimiz tutuklandı ama yılmadık, direndik ve şimdi 100. yılımızı kutluyoruz. Hiçbir partinin başaramayacağı bir tarihi hep birlikte yaşıyoruz. CHP’yi 100 yıldır ayakta tutan olgu, kuruluşunun savaş alanlarında gerçekleşmiş olmasıdır. Biz sıradan bir parti değiliz. Biz Kuvayi Milliye’nin partisiyiz.

BEN DAHİL HİÇ KİMSE KENDİSİNİ PARTİDEN ÜSTÜNDE GÖREMEZ: Bu salon diğer partilerin salonlarına benzemiyor. Bu salonda beş kişilik çeteler, saray oligarkları, uyuşturucu baronları yoktur, hiçbir zaman da olmayacaktır. Bu salonda mafya alçakları yoktur, haram ekmek kesenler yoktur, rüşvet alanlar yoktur, bundan sonra da olmayacaktır. Kongrelerimiz her türlü fikrin tartışıldığı kongrelerdir. Kongreleri haber ücreti olmayan kongrelerdir. Bizim teşkilatımız diğer partilerin örgütleri gibi değildir. Tartışıyoruz ama parti disiplinini bozmuyoruz. Ben dahil hiç kimse kendisini partinin üstünde göremez.

ZAMAN SENDEN ÜZÜLDÜĞÜMÜ BİLİYORUM: Sevgili organizasyonum, biliyorum. Seni zaman zaman üzdüm. Ama bir şeyi bilmeni istiyorum, biz hiçbir zaman seni utandıracak bir şey yapmadık. Daima sizler için ve Türkiye için çabaladım. Bu parti bütün kongrelerinden güçlenerek çıkmıştır. Tekrar daha güçlü bir şekilde ortaya çıkacaktır.

ANAYASA GERÇEKTEN ASKIYA ALINDI: Türkiye’nin resmini sunacağım. Bugün içinde bulunduğumuz şartlarda Anayasa fiilen askıya alınmıştır. Türkiye’de demokratik, laik, sosyal hukuk devleti artık işlememektedir. Saray devleti çoklu organ yetmezliğiyle karşı karşıya. Kuvvetler ayrılığı ilkesi tamamen ortadan kalktı. Yoksulluğu yaymak, derinleştirmek, milyonları yardıma muhtaç hale getirmek saray devletinin politikası haline geldi. Yoksulluğun artık kabul edilen ve sürdürülen bir kültür haline geldiğini üzülerek görüyoruz.

DEMOKRASİ KAHRAMANLARINA SELAM: Türkiye adeta yarı açık cezaevine dönüştü. Gazeteciler görevlerini yerine getiremiyorlar. Bu kongremizde tutuklu bulunan Tolga Şardan, Can Atalay, Osman Kavala, Selahattin Demirtaş, Tayfun Kahraman, Emine Mine Özerden, Yiğit Ali Ekmekçi, Hakan Altınay ve Barış Pehlivan’a teşekkür ederiz. ‘a selamlarımızı gönderiyoruz. Selamlar demokrasi kahramanları.

BENİ GERÇEKTEN ÜZÜCÜ OLAN SIRTIMDAKİ YÜK DEĞİL, SIRTIMDAKİ HABERLERDİ: Biz altı lider oturduk ve bu tabloyu kısmen anlattım. Biz altı lider, tarihin bize verdiği sorumluluğu yerine getirmek zorundaydık. Oturup ülkeyi nasıl yöneteceğimizi konuştuk. Ortak mutabakat metni hazırladık. Sıra Cumhurbaşkanlığı adaylığının seçimine gelince, hepinizin bildiği gibi insanlar masadan kalkıp masaya dönmeye başladı. Seçime sırtımda hançerlerle girmek zorunda kaldım. Beni asıl üzen sırtımdaki yük değil, sırtıma saplanan hançerlerdi. Seçim bitti, kazanamadık. Daha nefes bile almadan değişimin telaffuzları başladı. Değişimin telaffuzunu dile getirenler ise uzun süre değişmeyenlerdi. Ama seçimden sonra ilk işim bunları değiştirmek oldu.

TEMEL SORUN YAYINLANACAK: Sağa kayıyoruz diyenlere sormak istiyorum, çöpten kağıt toplayanların yanına kim gitti? Sendikalar tarafından gerçek anlamda korunmayan taşeron personele kim gitti? Bu sağcı mı, solcu mu? Gazi Mustafa Kemal ne diyor: “Cumhuriyet yetimlerindir.” Onlar için çaba gösterdik. Apartman personelinin sorunları hangi siyasi partiyle ilgileniyordu? Temel ideoloji popüler olmaktır. Halkın yanında olacağız. Şimdi sağcı mıyız, solcu muyuz? Bu nasıl bir algıdır, bu nasıl bir nefret ve öfkedir? Anlamakta zorluk çekiyorum.

BAY OLMAK. KEMAL’İN YARDIMCISI…: Sayın Kemal’in yol arkadaşı olmanız için başka partilerin CHP’yi dizayn etmesine izin vermeyeceksiniz. CHP’yi nasıl karıştırdıklarını çok iyi biliyorum. Bu kuruluş 100 yıllıktır, bu ülkenin çimentosudur. Kemal Bey’in yol arkadaşı olmak için sadık olacaksınız. Eğer Kemal Bey’in yol arkadaşı olacaksanız, Kemal Bey’i sırtından bıçaklamayacaksınız.

BİR SONRAKİ KONGREDE YENİ BAŞKANI TAKDİR EDECEĞİM: 13 Haziran 2023, yine grup toplantısında, “Gemiyi güvenli bir şekilde limana götürmek kaptanın görevidir.” CHP kültüründen öğrendiğim en büyük derslerden biri budur, bunu söyledim. Kongreden 20-25 gün sonra charter kongresi yapacağım. Değişimin nasıl gerçekleştiğini tüm dünya öğrenecek. Cinsiyet kotası getireceğim. Yüzde 50’ye hazır mısın? Görev süresini 3 dönemle sınırlayacağım. Artık her yerde ön seçimler yapılacak. Genel sekreterlik koltuğunu güçlendireceğiz. Parti müfettişliklerini yeniden inşa edeceğiz. Seçimlerde oylarını en çok artıran 5 ilin liderleri Parti Meclisi üyesi olacak. İnşallah bir sonraki kongrede aranızda oturup yeni lideri alkışlayacağım. (HABER MERKEZİ)

suloglu-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu