Haber

Kadınlar: Karma eğitimi kaldırmak isteyenlerin cüretini kıracağız

İZMİR –İzmir Kadın Platformu, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in “Gerekirse kız okulları açabilmeliyiz” sözleriyle ilgili açıklama yaptı.

Alsancak Kıbrıs Şehitler Sokağı’nda toplanan kadınlar, “Cinsiyetçi gerici eğitime hayır, kız okullarında laik bilim karma eğitimine izin vermeyeceğiz” yazılı pankart taşıyarak, “Karanlığa teslim olmayacağız” ve “AKP kadınları çeksin” sloganları attı. “. Açıklamaya Yeşil Sol Parti Milletvekili Burcugül Çubuk da katıldı.

‘BAKAN TEK TÜR TOPLUM DİLEĞİNİ GERÇEKLEŞTİRMEYE ÇALIŞIYOR’

Platformun ismiyle ilgili açıklama yapan Eğitim Sen İzmir 1 Nolu Şube Kadın Sekreteri Gülsev Sağıroğlu, hükümetin “Eşitsiz, dinci, tekçi ve cinsiyetçi eğitim politikalarına her geçen gün bir yenisini daha ekleyerek eğitim sistemi oluşturduğunu” söyledi. ideolojik ve siyasi hedefleriyle uyumlu olan”.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in, veliler çocuklarını erkeklerle aynı okula göndermek istemiyorsa bir ‘örtbas’ uydurarak, ‘Gerekirse kız okulları açabilelim’ dediğini söyleyen, Karma eğitimi hedeflediğini de dile getiren Sağıroğlu, “Toplumu kendi dünya görüşüne göre dönüştürmek isteyenler, eğitim sistemini değiştirmeyi amaçlıyorlar. O da kendisine ulaşabileceklerini çok iyi biliyor. Bunun sonucunda siyasi iktidar ve İçişleri Bakanı da harekete geçiyor.” Milli Eğitim, harem-selam eğitim sistemini topluma empoze ederek tek tip bir toplum yaratma arzusunu gerçekleştirmeye çalışmaktadır.”

‘HER ALANDA DİRENECEĞİZ’

Bunun açıkça anayasal bir suç olduğunu vurgulayan Sağıroğlu, şöyle devam etti:

“AKP-MHP merkezli ittifakın her türlü sömürüyü, yoksullaştırmayı, baskıyı, eşitsizliği, ayrımcılığı ve zulmü din siyasetiyle harmanladığını artık çok iyi biliyoruz. artık kız okulları ve kamusal alan tamamen toplumsal cinsiyet temellidir.Laikliği, demokrasiyi, toplumsal cinsiyet eşitliğini ve özgürlüğü amaç edinen, haklarımızı yok sayan, eşitsizliği derinleştirenlere kadınlar olarak direneceğimizi belirtmek isteriz.” ailelerin anneliğin içine sıkışmasına izin vermeyecektir. Okullardayız, sokaktayız, kadınları kamusal alanlardan dışlamaya çalışan tepkilere rağmen buradayız.”

Açıklama sloganlarla sona erdi.

artuklu-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu