Haber

Jandarma Teşkilatı’nın 184. kuruluş yılı Antalya’da kutlandı

Antalya’da turistlerin cep telefonları ‘jandarmaya’ kayıtlı

Jandarma’nın kuruluşunun 184. yılı Antalya’da törenle kutlandı.

ANTALYA – Antalya’da Jandarma Teşkilatı’nın kuruluşunun 184. yıl dönümü dolayısıyla Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıldı. Çelenk koyma töreninin ardından konvoyla kenti gezen jandarma ekipleri turistlerin ilgisini çekti. Fotoğraf çeken turistler, askeri araçların bulunduğu konvoyu da videoya kaydetti.

Jandarma Teşkilatı’nın kuruluşunun 184. yıl dönümü Türkiye’de olduğu gibi Antalya’da da çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başlandı. Kutlamalar çerçevesinde, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tarık Hekimoğlu ve jandarma personelinin katılımıyla Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk koyma töreni düzenlendi.

Jandarma, yağmur çamur çamur demeden gece gündüz demeden halkımızın hizmetinde olmuştur ve olmaya devam edecektir.

Törenin ardından bir konuşma yapan Tuğgeneral Hekimoğlu, jandarmanın Türk milletinin huzur ve güvenliği ile kamu düzeninin sağlanması noktasında yaptığı hizmetlerin milletin takdirini kazandığına işaret etti. Hekimoğlu, bu bilinçle hareket ettiklerini belirterek, “Jandarma, ülkemizin her noktasında, gece gündüz demeden, yağmur, çamur fark etmeksizin, günlük hayatın her alanında halkımızın hizmetinde olmuştur ve olmaya devam edecektir. • Jandarma üstün silah birliği ve yoldaşlık ruhu, insan merkezli, adil ve vatandaşa kucak açan yaklaşımıyla milletin hizmetindedir.Jandarma, üstün görev anlayışıyla Türkiye Cumhuriyeti’nin gücü ve teminatıdır. , sarsılmaz disiplin, etkili ve gerçekçi eğitim, vatanda misyon edindiği her noktada, özveriyle görev edinen Jandarma, her köşe başında halkı nezdinde üzerine düşen tüm misyonları yerine getirme azmi ve inancı içerisindedir. , Atatürk ilke ve inkılapları ışığında, hukuk devleti kurallarına uygun, vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerine saygılı, üstün bir görev anlayışı ile hareket etmektedir.

Konvoy dikkatlerini çekti

Cumhuriyet Meydanı’ndaki törenin ardından jandarma araçlarıyla kent konvoyu düzenlendi. Vatandaşların yanı sıra kentte bulunan yabancı ve yerleşik turistlerin de yoğun ilgi gösterdiği konvoyda, sirenlerle hareket eden araçların bir kısmı fotoğraf, bir kısmı da video kaydı aldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu