Haber

İzmir’de Yüksek Faiz Vaadiyle Para Toplayan İş Adamı Gözaltına Alındı

İzmir’de, aralarında yüksek faiz vaadiyle binlerce kişiden 2,5 milyar TL topladığı bildirilen Ocakçı Holding’in sahibi işadamı Sedat Ocakçı’nın da bulunduğu 30 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. İzmir polisi Ocakçı’ya ait 3 iş yerinde daha arama yaparken, şu ana kadar 20 kişinin yakalandığı belirtildi. Öte yandan, kayıplara karışan Sedat Ocakçı’nın 2019 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri’nden ihraç edilen üsteğmen olduğu ortaya çıktı.

Yozgat’ta drone fabrikası kurma vaadiyle bilinen Ocakçı Holding’e yönelik operasyon başlatıldı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla, 2,5 milyarlık soygunun ardından ortadan kaybolan Ocakçı Holding’in sahibi işadamı Sedat Ocakçı’nın da aralarında bulunduğu 30 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

3 işyerinde operasyon

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü’ne bağlı Mali Suçlarla Mücadele ekipleri Ocakçı’ya bağlı 3 iş yerine operasyon başlattı. Ekipler, İzmir Çiğli’deki iş yerlerine çilingir aracılığıyla girerek bazı bilgi, belge ve malzemelere el koydu. Şu ana kadar 20 kişinin gözaltına alındığı belirtilirken Sedat Ocakçı’nın henüz yakalanamadığı öğrenildi.

Binlerce mağdur var: 2,5 milyarın üzerinde olduğu söyleniyor.

Ocakçı Holding’in sahibi Sedat Ocakçı, yeğeni Siber Güvenlik Uzmanı Salih Han’ın holdinge ait 2 milyar 500 milyon TL değerindeki soğuk cüzdanla Dubai’ye kaçtığını iddia etti. Parayı ödeyeceğini söyleyen işadamı Sedat Ocakçı’nın bir haftadır ortadan kaybolduğu belirtilirken, paranın yüzde 17 faiz vaadiyle toplandığı ve bu sayede büyük bir vurgun yapıldığı öğrenildi.

Mağdurlar artıyor

Holding binasının girişindeki tabelalar kaldırılıp binaya kiralık pankartı asıldığında mağdurlar ortaya çıktı. Ev ve arabalarını satan, kredi çekip ellerindeki parayı teslim eden mağdurlar, dün Çiğli ilçesinde Hira Danışmanlık Eğitim ve Yazılım önünde toplandı.

Sedat Ocakçı FETÖ’den ihraç edildi

Ayrıca İHA fabrikası kurma vaadiyle kısa sürede büyüyen ve Çiğli’de holding binası açan Sedat Ocakçı’nın, 2019 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri’nden (TSK) ihraç edilen üsteğmen olduğu da ortaya çıktı.

Ocakçı, son video açıklamasında “Sevdiğiniz para yatırılacak” dedi. – İZMİR

gemlik-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu