Haber

İsrail tutuklu bir Filistinlinin evini havaya uçurdu: 1 ölü, 170 yaralı

İsrail tutuklu bir Filistinlinin evini havaya uçurdu

Olaylarda 1 kişi öldü, 170 kişi biber gazından etkilendi

NABLUS – İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria’nın Nablus kentinde bir Filistinli tutuklunun evini yıktı. Filistinlilerin bölgede gerçekleştirdiği baskında duruma tepki göstermesinin ardından 1 kişi öldü, 170 kişi biber gazından etkilendi.

İsrail ordusu sabah saatlerinde işgal altındaki Batı Şeria’nın kuzeyinde bulunan Nablus kentine baskın düzenledi. İsrail askerleri, 13 Şubat’ta tutuklanan ve bir askeri öldürmekle suçlanan Usame Tawil’in evini yıkmak için Rafidya Mahallesi’ni kuşattı. Filistinlilerin duruma tepki göstermesiyle gerilim yükseldi. İsrail güçleri kalabalığa göz yaşartıcı gaz ve mermilerle müdahale etti. Filistin Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, 20 yaşındaki Halil Yehya Anis’in başından vurularak hayatını kaybettiği, 1’i ağır 2 kişinin de vurularak yaralandığı bildirildi. Filistin Kızılayı’ndan yapılan açıklamada, 170 kişinin gazdan etkilendiği ve hastanede tedavi altına alındığı belirtildi.

Baskın sırasında Filistinli mahkumun konutu İsrail güçleri tarafından havaya uçuruldu ve konutta yaşayan anne, baba ve kız kardeşi evsiz kaldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu