Haber

Hindistan, 1947’den önce çalınan 244 eski eseri restore etti

YENİ DELHİ, 21 Mayıs (Xinhua) — Hindistan’ın Bilim ve Teknolojiden Sorumlu Devlet Bakanı Jitendra Singh Cumartesi günü yaptığı açıklamada, Hindistan’ın 1947’deki bağımsızlığından önce çalınan toplam 244 eski eserin son 75 yılda ülkeye iade edildiğini söyledi.

Bakan, son dokuz yılda 244 antik eserden 231’inin ülkeye geri getirildiğini söyledi.

Singh, “Ülkeye daha fazla çalınan antika eseri iade etme süreci hızla ilerliyor. Başbakan (Narendra) Modi, mirasımızı korumaya ve yeni bir tane yaratmaya büyük öncelik veriyor” dedi.

Basında çıkan haberlere göre Hintli yetkililer, Londra’daki diplomatlarla işbirliği içinde ilgili kurumlardan söz konusu eserlerin Hindistan’a iade edilmesi için resmi talepte bulunuyor. Hindistan Arkeolojik Araştırma Enstitüsü’nün, Hindistan’dan “kaçak” olarak çıkarılan tüm eserlerin geri alınması çabalarına öncülük ettiği belirtiliyor.

Hindistan’ın bağımsızlığından önce ülke dışına kaçırılan en büyük parçalardan biri, 105.6 karat ağırlığındaki dünyanın en büyük kesme elmaslarından biri olan Koh-i-Noor elmasıdır.

Basında çıkan haberlere göre, Hindistan’ın iddia ettiği tartışmalı kolonyal dönem Koh-i-Noor elması, Londra Kulesi’nde halka açılacak olan yeni British Crown Jewels standında “fetih sembolü” olarak sergilenecek. bu ayın sonunda.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu