Haber

Fransa Cumhurbaşkanı Macron geç saatlerde Gazze’de ateşkes çağrısı yaptığı için eleştirildi

Fransa’da muhalefetin önde gelen temsilcilerinden Boyun Eğmeyen Fransa (LFI) Partisi’nin Parlamento Grup Başkanvekili Mathilde Panot, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Gazze’de geç ateşkes çağrısı yapmasını eleştirdi.

Panot konuyla ilgili yaptığı açıklamada

Macron’un, 10 bin kişinin ölmesinin ardından Gazze’de ateşkes çağrısını çok geç yaptığını belirten Panot, “Durmadan yaptığımız ve tek değerli olan bu Gazze ateşkes çağrısını memnuniyetle karşılamak gerekir. ” İfadesini kullandı.

LFI Milletvekili David Guiraud da Macron’un Gazze’de ateşkes çağrısı yaptığı röportajın bir bölümünü kendi sözleriyle paylaştı.

“Macron nihayet ateşkes çağrısında bulundu” diyen Guiraud, “Barış hakim olabilir ve (Gazze’deki) bu iğrenç etnik temizliğe son verilebilir. Bekle.”

Macron, dün İngiliz yayın kuruluşu BBC’ye verdiği özel röportajda, Gazze’de ateşkesin İsrail’e fayda sağlayacağını söyledi.

???????İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği saldırılarda sivillerin öldüğünü belirten Fransa Cumhurbaşkanı, “Bebekler, kadınlar ve yaşlılar bombalanarak öldürülüyor. Bunun hiçbir gerekçesi ve meşruiyeti yok. Yani” dedi. İsrail’e neden durma çağrısı yapıyoruz?” dedi.

habersulusaray.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu