Haber

Faik Öztrak: Milletimiz istifa etmeyen, hakaret etmeyen bu beceriksizlerin notunu çoktan verdi. Onlar da sandıkta sertifikalarını verecekler.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “2022 yılı, Türkiye ekonomi Yükselen enflasyonu, rekor kıran dış ticaret açığı, iç taleple büyüyen ekonomisi, bozulan gelir dağılımı ve daha da artan ekonomik kırılganlığı ile tarihe geçecek. Türkiye’nin saygın iktisatçıları bu hükümeti olacaklar konusunda uyardı. Biz de uyarıldık. O sırada bize hakaret ettiler. Şimdi ekonomide yaptıkları tahribattan sonra bizden ‘helal’ mi istiyorlar? Kibiri siyasi sermaye yapanlar elbette yapabilir. Milletimiz zaten bu beceriksiz, beceriksiz, istifa etmeyen, aşağılayanların notlarını verdi. Belgelerini sandıkta verecek” dedi.

Faik Öztrak bugün Soyla medya hesabından yaptığı açıklamada AKP hükümetinin ekonomi politikasını eleştirdi. Öztrak dedi ki:

“EKONOMİK DENGELERDEKİ AĞIR YARALAR, ‘FAİZ NEDENİ, ENFLASYON SONUCU’ UYKUSUNA NEDEN OLDU”

“Deprem kalbimizde derin yaralar açtı. Bu yaralar öyle kolay kapanmayacak. Kaybettiklerimizin acısını her zaman taşıyacağız. Faiz sebep, enflasyon sonuç yanılgısı ekonomide de ciddi yaralar açtı. Bu yaranın kapanması zaman alacak.Önce ‘Çin Modeli’ dediler, baktılar, olmadı, uydurdukları saçmalıklara ‘Türkiye Ekonomi Modeli’ dediler. Güya faizler düşecek, yatırım ve rekabet gücü artacak, ihracat ve sanayi üretimi artacak, cari açık kapanacak ve ardından enflasyon düşecek.

Sonuç neydi? Ne dedilerse tam tersi oldu. Büyümenin itici gücü yatırım ve ihracat değil, iç tüketim oldu. Net ihracatın büyümeye katkısı önce yavaşlamış, sonra negatife dönmüştür. 2022’nin ikinci yarısında büyüme yavaşladı.”

“MİLLETİMİZ BU EKSİKSİZLERİN, BU EKSİKSİZLERİN, BU EKSİKSİZLERİN, İSTİFA ETMEYEN VE YARALANANLARIN DERECESİNİ VERDİK. BELGELERİNİ SANDIKTA VERECEĞİZ”

‘Sektörel Büyüme Oranları’ ve ‘İşgücünün Milli Gelirden Payı’ grafiklerini de paylaşan Öztrak, açıklamasına şöyle devam etti:

Faizleri indireceğiz, üretimi artıracağız diyorlardı.

Peki, hükümetin ekonomik tercihleri ​​gelir dağılımını düzeltti mi? Nedir? Emeğin milli gelirdeki payı ağır darbe aldı. İktisat politikalarının amacı, refahı artırmak ve artan refahı adil bir şekilde paylaşmaktır. 2022 yılında sabit ve dar gelirliler adına çok önemli bir refah kaybı yaşanıyor. 2022 yılı Türkiye ekonomi tarihinde hızla yükselen enflasyonu, rekor kıran dış ticaret açığı, iç taleple büyüyen ekonomisi, bozulan gelir dağılımı ve artan ekonomik kırılganlığı ile anılacak.

Türkiye’nin saygın iktisatçıları bu hükümeti olacaklar konusunda uyardı. Biz de uyarıldık. O sırada bize hakaret ettiler. Şimdi ekonomide yaptıkları tahribattan sonra bizden ‘helal’ mi istiyorlar? Kibiri siyasi sermaye yapanlar elbette yapabilir. Milletimiz zaten bu beceriksiz, beceriksiz, istifa etmeyen, aşağılayanların notlarını verdi. Belgelerini de sandıkta verecek.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu