Yaşam

Emine Erdoğan: Herkesin ziyaret etmesini tavsiye ediyorum

Türkiye Cumhuriyeti Vakfı’nın 100. Yıl Etkinlikleri kapsamında Cumhurbaşkanlığı Milli Kütüphanesi Selçuklu Müze ve Sergi Salonu’nda geçtiğimiz ay açılan stantta Emine Erdoğan’a, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin de eşlik etti.

30 farklı kurum ve koleksiyoncudan toplanan 700’e yakın eserin yer aldığı sergiyi hayranlıkla izleyen Emine Erdoğan, eserleri detaylı inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

Erdoğan, sosyal medya hesabından stantla ilgili paylaşımında şu sözlere yer verdi:

“Cumhuriyetimizin 100. yıl faaliyetleri kapsamında oluşturulan Cumhurbaşkanlığı Milli Kütüphanesi’ndeki “Maarif: Türk Eğitim Tarihi Sergisi”ni ziyaret ettik.

Sergide, Kök Türklerden Cumhuriyet’in 1960’larına uzanan eğitim yolculuğuna ilişkin 30 farklı kurumdan derlenen yüzlerce eser bir araya geliyor.

Türk eğitim tarihinin gelecek nesiller tarafından bilinmesi ve yaşatılması yönündeki bu değerli katkıyı sağlayanları tebrik ediyor, eğitim tarihimizi konu alan bu özel sergiyi herkesin ziyaret etmesini diliyorum. “

  – “Herkesin sergiyi görmesini tavsiye ederim”

Milli Eğitim Bakanı Tekin, standın Divanu Lugati’t-Türk ve Kutadgu Bilig’den başlayarak Türkiye’nin eğitimde kat ettiği mesafeyi anlatan güzel bir çalışma olduğunu belirterek, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Bu hikayeyi her açıdan ortaya çıkardılar. Burada ders kitaplarından değerli referans kitaplarına, öğrenci notlarından plak kitaplarına, diplomalardan madalyalara kadar aklınıza gelebilecek her türlü eser var. Bunun kurumsallaşması gerekiyor ve bunun kurumsallaşması gerekiyor. Bu Bakanlığımızın sorumluluğundadır. 100’üncü yıl vesilesiyle eğitim tarihi yazıyoruz.” “Müze oluşturulmasını gündemimize almıştık. Bakanlığımızın arşivinde çok sayıda eser var. Bu standa önemli katkımız oldu. Herkesin bu sergiyi görmesini tavsiye ediyorum.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu