Ekonomi

Borusan Eşitlik Okulu, toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda farkındalık yaratacak

Toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda 10 yıldır çalışmalar yürüten Borusan Holding, Toptalent meslek platformuyla birlikte hayata geçirdiği Borusan Eşitlik Okulu ile toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda farkındalığı artırıyor.

Holdingden yapılan açıklamaya nazaran, toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda 10 yıldır çalışmalar yürüten Borusan Holding, Borusan Eşitlik Okulu projesini hayata geçiriyor.

Eşitliğe adanmış 10. yılını kutlayan kurum, hem Borusan’ın eşitlik aksiyonlarını paylaşmak hem de başta gençler olmak üzere bu mevzuda farkındalık kazanmak ve kendini geliştirmek isteyen bireylere bilgilerini, deneyim ve tecrübelerini aktarıyor.

Toplumsal cinsiyet eşitliği farklı başlıklarda ele alınıyor

Toptalent meslek platformu iş birliği ile yürütülen projede Borusanlı istekli eğitmenler, toplumsal cinsiyet eşitliği odaklı husus başlıklarında eğitim görüntüleri hazırladı.

“Dünyada ve Türkiye’de toplumsal cinsiyet eşitliğinde neredeyiz? Çalışma hayatında ayrımcı dil ve davranışlardan nasıl kaçınırız? Çalışma hayatında önyargıların önüne nasıl geçeriz? Çalışma hayatına yönelik kapsayıcı çözümler nelerdir? Çalışma hayatında toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak için nasıl bir yönetişim sistemi kurmak gerekir? Toplumsal cinsiyete dayalı şiddet türleri nelerdir?” mevzu başlıklarının yer alacağı eğitimler Borusan Küme şirketlerinden istekli çalışanlar tarafından verilecek.

Eğitim görüntüleri Toptalent’ın eğitim platformunda 1 yıl boyunca herkese açık ve ücretsiz olarak yer alacak. Her modül sonunda katılımcılar bir test çözecek, yüzde 80 ve üzeri oranında başarı sağlayanlara Borusan Eşitlik Okulu Başarı Sertifikası verilecek.

Borusan’dan şiddete sıfır tolerans

Toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasının önünde değerli bir mani olan şiddet konusunda da çalışmalar yürüten Borusan, 2020 yılında İş Dünyası Aile İçi Şiddete Karşı (Business Against Domestic Violance) oluşumuna katıldı. Gerekli görülen tüm eğitimler tamamlanırken şirket içerisinde siyaset ve rehber de yayımlandı.

Şiddete sıfır tolerans gösteren Borusan, Borusan Eşittir Platformu kapsamında hazırladığı Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Hane İçi Şiddet Rehberi’nde Borusan Eşittir Taahhütnamesi ve prensiplerinin yanı sıra toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda bilgilere yer verdi. Rehberin ana kısmında hane içi şiddet ve şiddetin cinsleri yer aldı. Müsaadeden ruhsal yardıma, güvenlik tedbirlerinden müracaat merkezlerine kadar tüm dayanak düzenekleri tanımlanırken rehberde çocuklara karşı şiddete yönelik bilgilere de değinildi.

Toplumsal cinsiyet eşitliği odaklı çalışmalarını Borusan Eşittir Platformu altında sistematik bir formda sürdüren Borusan, Küme içerisinde Borusanlıların istekli olarak yer aldığı Borusan Eşittir Komiteleri oluşturdu. Eşitlik Okulu eğitimleri de istekli Borusanlılar tarafından verilirken toplumsal cinsiyet eşitliği odaklı çalışmalar komiteler tarafından takip ediliyor ve bu tecrübelerin herkesle paylaşılması hedefleniyor.

“Toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda farkındalık yaratmayı amaçlıyoruz”

Açıklamada görüşlerine yer verilen Borusan Holding İnsan, Bağlantı ve Sürdürülebilirlik Küme Lideri Nursel Ölmez Ateş, Borusan Eşitlik Okulu’nun Borusan’ın toplumsal cinsiyet eşitliği alanındaki 10 yıllık deneyiminin bir yansıması olduğunu belirterek, “Sürdürülebilirlik odak alanlarımızı iklim, insan ve inovasyon olarak belirlerken insan başlığımız altında konumladığımız toplumsal cinsiyet eşitliği, Borusan olarak öncelik verdiğimiz mevzular ortasında yer alıyor.

Eşitliğe adanmış 10. yılımızı kutlarken hem Borusan’ın eşitlik aksiyonlarını hem de edindiğimiz deneyim ve tecrübesi paylaşmanın pahalı olacağını ve bu mevzuda farkındalık yaratacağımızı düşünüyoruz. Toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda farkındalık yaratmayı amaçlıyoruz.” sözlerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu