Yaşam

Binde Bir Görüldü! İkizleri Olduğuna Sevinen Kadın Bebeğinin Karnında Çürümeye Başladığını Öğrendi

Heyecanlı bir bekleyişin sonunda tarifsiz bir acı olabilir mi? Sunuculuğunu Gökay Kalaycıoğlu’nun yaptığı Haber Bahane’nin konuğu olan sunucu Derya Uğur Öner, hayatının en acı deneyimini izleyicilerle paylaştı. Bugüne kadar kimsenin bilmediği hikayesiyle ekrana gelen Öner, izleyenleri duygulandırdı. Gelin bu güçlü ve yıkılmaz annenin hikayesini inceleyelim.

Hep anne olmak istediğini söyleyen Derya Uğur Öner, evlendikten kısa bir süre sonra bu dileğinin gerçekleşeceğini düşündü.

2009 yılında evlendiğini söyleyen sunucu Öner, ekran başındaki insanların hayatlarında neler olduğunun bilinmediğini belirtiyor. Öner hep bir erkek çocuk sahibi olmak isterdi. Bu zamana kadar hikayesini kimseye anlatmadığını belirten hanım, çok güçlü bir süreçten geçtiğini de sözlerine ekliyor.

İkizlere hamile olduğunu öğrenen Derya Uğur Öner, milyonda bir durumla karşı karşıya kaldı.

Yurt dışında bir çekim sırasında hamile olduğunu öğrenen ve daha 1 aylıkken hem hamileliği hem de cinsiyeti öğrendikleri için farklı bir hamileliği olduğunu anlayan Öner, doktorun söylediklerine şaşırdı. Sıradan ikiz gebeliklerde diğer plasentalarda tek yumurta ikizlerine bile rastlanırken, Derya Uğur Öner’in ikiz erkek bebekleri plasenta içinde çok ince bir zarla ayrılmıştı. Üstelik diğer iki bebek için iki farklı beslenme kanalı olması gerekirken, başarılı sunucunun rahminde iki bebek için tek bir beslenme kanalı oluşmuştur. Bu durum mucize gibi görünse de aslında ikizlerden birinin gelişmemesine neden olmuştur.

Bebeklerinin hayatı için endişelenirken kendi hayatı da tehlikedeydi.

Derya Uğur Öner, doktorundan bebeklerinin yaşamama ihtimalinin olduğunu öğrenince dünyasının başına yıkıldığını hissetti. Ancak daha sonra başka bir doktora sevk edildi. Gidecekleri doktordan randevu bulmak çok zor olduğu için eşi ve Derya Uğur Öner çok endişelendi. Bunun nedeni ise bebeklerin anne karnında anne karnında ölmesi durumunda Derya Uğur Öner’in de ölme ihtimalinin olmasıydı.

Bu süreçte çeşitli mesleki zorluklar yaşanmıştır.

Eşiyle birlikte psikolojik bir yıpranma döneminden geçtiğini anlatan Öner, evini satıp iş yerini kapattığı o günleri anlatarak, “Dibini gördüm” dedi. diyor. Hiçbir şeye konsantre olamadığını kaydeden Öner, o dönemde ekranda yaptığı bir programı bitirmek zorunda kaldı ve her açıdan zor bir döneme girdi.

Bebeklerden birinin hayatta kalma ihtimali yeni bir umut doğurdu.

Bebeklerden birini kendi sağlığını riske atarak kurtarmak isteyen Öner, Almanya’da her iki bebeği de kurtarma ihtimalinin olduğunu ancak o hamilelik döneminin Paskalya’ya denk geldiğini söylüyor. Sağlık Bakanlığı bile devreye girerek süreç için ambulans helikopter gönderdi. Ama Almanya’nın doktorları tatillerde asla çalışmıyor. Dolayısıyla işler yine planlandığı gibi gitmedi ve iki bebeği kurtarma ihtimali ortadan kalktı.

Anne karnındaki su tamamen bitip her şey daha riskli hale gelince bebeklerden birinin hayatına son vermek zorunda kaldılar.

Almanya’ya gidemeyince Derya Uğur Öner için en zor ihtimal olan bebeklerden birinin hayatına son verme seçeneği gündeme geldi. Başarılı sunucu, dört aylık hamileyken bebeklerden birinin özel bir cihaz yardımıyla anneden koparıldığını, yani yaşamına son verildiğini bildirdi. Bebeğinin kalp atışları durunca geçmiş hayatını unuttuğunu söyleyen Öner, ameliyatın ve sürecin ne kadar sancılı olduğunu anlatıyor.

Operasyonun ardından kontrolünü bozmayan Öner, kendisini yeniden üzecek başka bir gerçekle karşı karşıya kaldı.

Yavaş yavaş işine dönen ve hamileliği devam eden sunucu Derya Uğur Öner, operasyon sonrası kendisinden bazı modüller geldiğini fark etti. Bu durum için tekrar hastaneye gittiğinde bebeğinin çürümeye başladığını öğrendi. Ameliyatla yaşamına son verilen bebeğin anne rahminde çürümeye ve yok olmaya devam ettiği bu iki aylık süreç aile üzerinde yıkıcı bir etki yarattı. 4.5 aylık hamileyken doktora doğumun başladığı söylendi ve artık farklı bir yol izlendi.

Hastanede kalmaya zorlanan Öner firar etti!

Bu haberi aldıktan sonra bir ay hastanede kalması istenen ünlü sunucu, sürekli ilaç kullandığını ve ağır bakım-ameliyathanenin ortasında servislerle bebeğini beklediğini belirtiyor. Anne karnında ölen bebek enfeksiyon yaydığı için diğer bebek o ortamdan kaçmak istedi ve 4.5 aylık hamileyken doğum sinyalleri bu şekilde alındı. Ancak ruhen çok yıpranan Öner hastaneden firar etti. 6 aylık hamileliğinde rahmin açılması nedeniyle doğum yapmak zorunda kalan Derya Uğur Öner, sağlıklı bebeğinin de bu süreçte akciğerlerinin nefes alması nedeniyle doğar doğmaz ameliyat edildiğini söylüyor. Ama artık o günler geride kaldı ve süreç tamamlandı. Şu anda oğlu ve eşiyle birlikte yaşamını sürdüren Derya Öner’e ailesiyle birlikte güzel bir yaşam diliyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu