Haber

Belediye ile yol yapım anlaşmazlığı nedeniyle kendisini ve eşini ateşe verdi.

KAYSERİ’nin Yahyalı ilçesinde Mesut D. (44), belediye ile yaşadığı yol yapım anlaşmazlığı nedeniyle kendisini ve eşi Kevser D.’yi (36) ateşe verdi. Çiftle birlikte alevleri söndürmeye çalışırken yaralanan bir polis memuru ve bir belediye çalışanı hastaneye kaldırıldı.

Olay, saat 11.00 sıralarında Yahyalı Belediyesi önünde meydana geldi. Kocahacılı Mahallesi’nde yol yapım çalışmaları sırasında belediyeyle anlaşmazlığa düşen Mesut Ç., eline benzin bidonu alarak eşi Kevser D. ile belediyeye geldi. Belediye ekiplerine tepki gösteren Mesut D., çakmakla kendisini ve eşini ateşe verdi. Yangın, çevredekiler tarafından söndürüldü. Bu sırada alevlere müdahale eden 1 polis memuru ve 1 belediye personeli yaralandı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralıyı Yahyalı Devlet Hastanesine kaldırdı. Mesut D. ve Kevser D.’nin vücutlarında ikinci derece yanık olduğu belirlenirken, belediye personelinin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Belediye önünde bulunan bir otomobilde de maddi hasar meydana geldi.

Konuyla ilgili Yahyalı Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada, “Bugün ilçemize bağlı Kocahacılı Mahallesi’nde yol ölçümü için giden belediye personelimize akli dengesi yerinde olmayan bir vatandaş tabanca çekerek ölümle tehdit etti, binayı yakmaya çalıştı. Daha sonra vatandaşın ailesi ile belediyemizin önünde baş başa görüştü.” Belediyemize gelerek belediyemizle alakası olmayan bir konuda belediyemizi suçladı, kendisini, eşini, zabıta memuru ve belediyemizin çalışanları getirdiği akaryakıtla ateşe verdi. Bu trajik olayın derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Bu olayda yaralanan polis memurumuza, belediye personelimize ve vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz.” Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu